Margot Robbie is zaklatás áldozata lett

Forrás: AFP/Lisa O'connor -
film Nicole Kidman Botrány (film) mozi Charlize Theron Margot Robbie Fox News premier zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznőnek szerencsére csak egy filmbeli karakterén keresztül kellett átélnie a zaklatást, hiszen ő az egyik főszereplője a január elején mozikba érkező Botrány című alkotásnak, amely sztárszínésznők sorával meséli el az amerikai televíziózás egyik legnagyobb szexuális zaklatási botrányát. Az igencsak aktuális téma az elmúlt években nem csak a közbeszédet határozta meg, de ennek nyomán a filmesek is mind inkább rátaláltak – mutatjuk a legemlékezetesebb példákat.

Spotlight – Egy nyomozás részletei (2015)

Az Oscar-díjas alkotás nem maguknak a zaklatásoknak a történetét, hanem azok utóéletét, egészen pontosan a nyilvánosságra kerülésük sztoriját mesélte el. Valódi esetek ihlették, melyek először cikkek formájában kerültek a világ elé. A Boston Globe újság a 2000-es évek elején tárta fel a városban évtizedeken át működő gyakorlatot, miszerint a kiskorúakat megrontó plébánosok vétkei felett nem csak az egyházi vezetőség, de a katolikus közösség is szemet hunyt. Az ezek utáni nyomozás pedig a krimik izgalmaival ér fel a filmben.

Megtorlás (2016)

Ennek a különleges, európai gyártásban készült westernnek a főhősnője családon belüli erőszak áldozata, és egy nőknek vajmi kevés jogot biztosító világban, a kietlen vadnyugaton kell megküzdenie ennek következményeivel. A Megtorlás az időrendet felbontva meséli el sokkoló történetét a titokzatos férfi elől menekülő hősnője sorsáról, aki végül a lehetőségekből kifogyva kénytelen szembenézni a zaklatójával – ez pedig a vadnyugaton nyilván véres leszámolást jelent.

Bosszú (2017)

2017 egyik meglepetésfilmje volt ez a marokkói sivatagban forgatott kőkemény francia-belga mozi, melyben egy romantikus kirándulás fordul rémálomba. A nős szeretőjével egy isten háta mögötti helyre kiruccanó lányt a férfi barátai egy durva buli után megerőszakolják, ám a pasija viszont nem az ő oldalára áll, sőt megpróbálja eltüntetni a nyomokkal együtt a lányt is. Hősnőnk azonban visszatér, és látványos, extrémen hatásos képsorokban számol le mindenkivel.

Isten kegyelméből (2018)

Ahogy jó néhány országot az elmúlt években, úgy Franciaországot is megrázta egy papi pedofilbotrány. A kortárs francia film egyik legjelentősebb alkotója, Francois Ozon a ma már felnőtt áldozatok igaz történeteit vitte filmre, az ő szemszögükből bemutatva a történéseket, és leginkább arra koncentrálva, miként befolyásolja egy ilyen trauma valaki életét évtizedekkel később is?

FOMO – Megosztod és uralkodsz (2019)

A közelmúltban két új magyar film is foglakozott a témával, ráadásul mindkettő fiatal rendező munkája, amelyek a legfiatalabb korosztály közegében vizsgálta a szexuális zaklatással kapcsolatos erkölcsi kérdéseket. Hartung Attila vibráló filmjében a mai tizenévesek virtuális világgal szétválaszthatatlanul összefonódó nappali, és éjszakai életét mutatja be. Egy eldurvuló házibuliban készült, életeket felforgató videó történetén keresztül mesél arról, hogy mi erőszak és mi nem az, hogy mi felelősségvállalás, és mi nem az.

Szép csendben (2019)

Nagy Zoltán első mozifilmes rendezése szintén mai tizenévesek között játszódik, de egészen más közegben. Egy zeneművészeti iskola szép csendben dolgozó diákjai és tanárai között, akik aztán azt is szép csendben akarják kezelni, amikor egy tizenhárom éves zenészlány előáll azzal, hogy a hatvanas karmester nem épp megfelelően közeledik hozzá. Egy diáktársa van csupán, aki nem hajlandó szépen csendben maradni.

Botrány (2020)

Az egész amerikai televíziózást, ezen keresztül pedig az amerikai közéletet is alaposan megrázta az a botrány, amikor a konzervatív FOX News alapítóját és vezérét azzal vádolta meg három női alkalmazottja, hogy a hatalmával visszaélve rendszeresen zaklatta őket. Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie, azaz a hollywoodi sztárszínésznők élvonala alakítja a filmben azokat a műsorvezetőket, akik a karrierjüket kockáztatva kezdtek harcolni az igazukért – miközben persze rápillanthatunk egy ilyesfajta ügy hátterére és messzire vezető szálaira is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.