Meghalt Kenny Rogers világhírű amerikai countryzenész

Forrás: -- -
halál Kenny Rogers gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton.

Tájékoztatásuk szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült. Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt.

Képünk illusztráció Forrás: --

A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is szép számmal szerepelt.
A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt.
2016-ban búcsúturnéra indult, de 2018 elején egészségi okokból félbe kellett szakítania a koncertkörutat. A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awards-ot és az American Music Awards-ot is. A zenész ötször nősült, öt gyereke született.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.