Kilakoltatás: Elkezdődött Fazekas Máté filmjének forgatása

Forrás: Színfolt Film -
kilakoltatás Orosz Ákos Nagy Mari Fazekas Máté
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fazekas Máté első saját nagyjátékfilmjének forgatási munkálatai megkezdődtek. A Kilakoltatás című film a Nemzeti Filmintézet 67 milliós támagotásával fog létrejönni.

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film lesz, amely egy bírósági vérgehajtó (Orosz Ákos) és egy nehéz sorsú, kilakoltatás előtt álló nő (Nagy Mari) történetét mutatja be. A végtelenül egyszerűnek tűnő történetet számos nem várt bonyodalom fűszerezi, ami a végrehajtó munkáját nagyban megnehezíti.

A Kilakoltatás további szerepeiben Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István, Péter Kata, Pál András, Egger Géza, Török-Illyés Orsolya, Péterfy Bori, Váradi Gergely és Trill Zsolt lesz látható.
A film írója és rendezője Fazekas Máté, aki az ELTE filmtudomány mesterszakán végzett, majd elsősorban forgatókönyvíróként szerzett magának nevet. Rendezései közül legismertebb a 2019-ben bemutatott, Apám szíve című rövidfilm.

Hartai Petra és Orosz Ákos a #Sohavégetnemérős című filmben Forrás: Színfolt Film

A Kilakoltatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának egyik 2019-es nyerteseként készülhet el. A forgatás július 22-én kezdődött és várhatóan augusztus közepéig tart majd. A film bemutatója várhatóan 2021 utolsó negyedévében lesz - tudta meg az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.