Fazekas Máté első saját nagyjátékfilmjének forgatási munkálatai megkezdődtek. A Kilakoltatás című film a Nemzeti Filmintézet 67 milliós támagotásával fog létrejönni.

A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film lesz, amely egy bírósági vérgehajtó (Orosz Ákos) és egy nehéz sorsú, kilakoltatás előtt álló nő (Nagy Mari) történetét mutatja be. A végtelenül egyszerűnek tűnő történetet számos nem várt bonyodalom fűszerezi, ami a végrehajtó munkáját nagyban megnehezíti. 

A Kilakoltatás további szerepeiben Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István, Péter Kata, Pál András, Egger Géza, Török-Illyés Orsolya, Péterfy Bori, Váradi Gergely és Trill Zsolt lesz látható.
A film írója és rendezője Fazekas Máté, aki az ELTE filmtudomány mesterszakán végzett, majd elsősorban forgatókönyvíróként szerzett magának nevet. Rendezései közül legismertebb a 2019-ben bemutatott, Apám szíve című rövidfilm.

Hartai Petra és Orosz Ákos a #Sohavégetnemérős című filmbenForrás: Színfolt Film

A Kilakoltatás a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának egyik 2019-es nyerteseként készülhet el. A forgatás július 22-én kezdődött és várhatóan augusztus közepéig tart majd. A film bemutatója várhatóan 2021 utolsó negyedévében lesz - tudta meg az MTI.