Az ország egyik legismertebb rendezvényszervezője kétségkívül Gerendai Károly, akinek a nevét - ha máshonnan nem is -, a 27 éve tartó Sziget fesztivál kapcsán szinte mindenki ismeri. Idén sajnálatos módon a legnagyobb hazai fesztivált sem lehet megtartani, így egy kis múltidézéssel jártunk utána a Gerendai titoknak.

Az exkluzív, négy részes, hetente megjelenő dokumentum portréban bemutatjuk, miként vált a gödöllői srácból az ország egyik leggazdagabb vállalkozója, miközben létrehozta a Szigetet, megnyitotta az első magyar Michelin-csillagos luxus éttermet, állandó óriáskereket üzemeltet a budapesti Deák Ferenc téren, és egy bányatóból megálmodta Budapest tengerpartját - csak hogy a legnagyobb attrakcióit említsük.

A kis Karcsi 17 évesen úgy döntött, az albérletet választja a szülői ház helyett, hiszen mint mondta, otthon nem nézték jó szemmel, hogy már egészen fiatalon rendezvényeket szervezett. Az első részből kiderül, miként vezetett a rögös út 22 éves koráig, amikor Müller Péter Sziámival megálmodták a Szigetet.