Leforgatták Szabó Győző drogproblémáiról szóló filmet – Ekkor kerül a mozikba

Forrás: MTI/Kallos Bea -
film mozi drogfüggő Szabó Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Filmvászonra viszik Szabó Győző Toxikoma című könyvét, amely a színész múltját tárja fel, és kendőzetlenül mutatja be drogproblémáit.

Októbertől már látható lesz a mozikban a Szabó Győző életéről szóló film, ha a koronavírus nem szól közbe.

A történet szerint egy fiatal vidéki srác felkerül Budapestre, ahol pincérkedik, illetve grafikusként és játékkészítőként is dolgozik, majd belecsöppen a színészet világába. Ezután azonban elindul a lejtőn, ugyanis heroinfüggő lesz, ami kis híján tönkreteszi a karrierjét, a családját és az egész életét. Az elvonón azonban találkozik Csernus Imrével, aki kirántja a mélypontról.

Elkészült Szabó Győző életéről szóló film. Forrás: MTI/Kallos Bea

A film a két férfi ego harcát helyezi a középpontba.
„Két 'nagyvad', Csernus doki és Győző küzd meg egymással a filmben: mindketten erősek, lázadók, és hatalmas teljesítménykényszer hajtja őket előre. Minden másban viszont tökéletes ellentétei egymásnak" – mondta Illés Gabriella, a film producere a Ripostnak.

A filmet Herendi Gábor, a Kincsem és a Valami Amerikai trilógia alkotója rendezi.
„Ez a film akkor jó, ha a színészek jók. És szerintem ők parádésak. Nem feltétlenül sztárparádéban gondolkodtunk, hanem ígéretes fiatal tehetségeket kerestünk a szerepekre" – árulta el Herendi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.