10 dolog, amit lehet, hogy a legnagyobb rajongók sem tudnak a Gilmore Girlsről

Forrás: NORTHFOTO/Rodeo Drive Press / Visual Press Agency -
Lauren Graham Alexis Bledel magazin Gilmore Girls
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2000 és 2007 között futott sorozatnak (amely később egy 4 részes minisorozattal folytatódott), a Gilmore Girlsnek (Szívek szállodája) a mai napig rengeteg rajongója van, közülük sokan minden szituációra tudnak egy-egy idézetet Lorelai-tól, Rorytól vagy éppen Emilytől. Ez pedig egyáltalán nem furcsa, a sorozat egy aranybánya, a szereplők szerethetők, viccesek, a párbeszédek pörgősek, és túlzás nélkül mondhatjuk: minden újranézés alkalmával fel lehet benne fedezni olyan kis humormorzsát, amit korábban nem vettünk észre. Ha te is imádod a sorozatot, lehet, hogy mindent elolvastál már vele kapcsolatban, de lehet, hogy cikkünkkel mégis tudunk újat mondani a kedvenceidről. 

1. Gondoltad volna, hogy Rory, aki édesanyjával Lorelai-al együtt folyamatosan kávéval a kezében látható, a való életben utálja a feketét? Ez pedig így van, a karaktert megformáló Alexis Bledel a sorozatban kávé helyett mindig kólát iszogatott. Lauren Graham viszont az életben is szereti a kávét, de amennyit karaktere ivott belőle, azzal ő sem tudta tartani a lépést, így a fedeles poharakból sokszor vizet iszogatott.

2. Lane Kim, Rory legjobb barátnője 15 éves kamaszlányként tűnik fel a sorozatban. Meg nem mondanád, de igaz, megformálója, Keiko Agena színésznő valójában már 26 éves volt, amikor a sorozat első évadában megismertük. Ugyanekkor Alexis Bledel is 18 éves volt már.

Lane Kim megformálója, Keiko Agena színésznő valójában már 26 éves volt, amikor a sorozat első évadában megismertük Forrás: The CW Television Network

3. Szegényebb lenne a sorozat, ha nem lenne benne a fanyar humorú kávézós, Luke. Pedig Scott Pattersont csak néhány epizódra szerették volna felkérni, de pillanatok alatt kiderült, hogy mennyire jól tudnak együtt dolgozni, egymásra hangolódni a Lorelai-t játszó Lauren Grahammel. A kávézós szerepet egyébként eredetileg nőnek szánták.

4. A Paris Gellert játszó Liza Weil színésznőt eredetileg Rory szerepére szánták, de arra nem vált be. A producerek azonban nem akartak megválni tőle, kifejezetten neki írták a nehéz természetű, eminens tanuló Paris szerepét.

5. Az biztosan neked is feltűnt, hogy a sorozatban rengeteget és gyorsan beszélnek. A színészeknek nagyon sok szöveget kellett megtanulniuk, egy átlagos egyórás sorozatepizód 45–50 oldalas szövegkönyvével szemben itt 75–80 oldalas volt egy-egy epizód.

6. Sookie terhességét a 7. évadban írták bele a sorozatba. Ez nem volt tervben, csak közben a szerepet megformáló Melissa McCarthy várandós lett.

7. Alexis Bledel első nagy szerepe Rory karektere volt, ezért sorozatbeli édesanyja Lauren Graham a szárnyai alá vette, végig vele volt, és nagyon sok mindent, köztük technikai dolgokat is, megtanított neki.

Alexis Bledel első nagy szerepe Rory karektere volt, ezért sorozatbeli édesanyja Lauren Graham a szárnyai alá vette Forrás: NORTHFOTO/Rodeo Drive Press / Visual Press Agency

8. Jess és Rory nem csak a sorozatban voltak szerelmesek egymásba. Megformálóik Milo Ventimiglia és Alexis Bledel pár évig egy párt alkottak.

9. Luke a sorozatban csak nagyon ritkán látható baseballsapka nélkül. Erre azonban nem a karaktere ad magyarázatot, sokkal inkább az, hogy az őt megformáló Scott Patterson baseballjátékos volt, mielőtt a színészkedést választotta volna.

10. Alexis Bledel nem színésznek készült, egyetemre járt és pincérkedett, amikor úgy döntött, elmegy a castingra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.