Visszautasíthatatlan ajánlatot kapott pár évvel ezelőtt a Vígszinház igazgatója, Rudolf Péter, de ő mégsem élt vele, helyette inkább a családját választotta. 

A Vígszinház új igazgatója, Rudolf Péter pár évvel ezelőtt egy hollywoodi szuperprodukció lehetőségétől esett el, persze a saját döntése miatt. Péter azóta sem bánja, hogy így alakult, ugyanis nagyon fontos helyen volt akkor jelenése.

Bruce Wilisszel közös mozit utasított vissza Rudolf PéterForrás: Getty Images

"Akkor nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert elég komoly szerepet kaptam volna egy Bruce Willis-filmben. Már a próbafelvételen is túl voltam, úgy tűnt, elégedettek velem, mert az addigi jelenetekhez képest össze akartak vonni néhány taxis karaktert, így komolyabb szerep lehetett volna, de vissza kellett adnom, mert a lányom akkor diplomázott Montrealban" - mesélte a Blikknek a színházigazgató. 

Péter a 2012 nyarán javarészt hazánkban forgatott Die Hard – Drágább, mint az életed szöveges mellékszerepét utasította vissza. A szerepet végül egy orosz színművész, Pasa D. Licsnyikov  kapta meg, aki azóta több amerikai tévésorozatban is szerepet kapott.

"Míg élek, büszke leszek arra, hogy akkor a lányomat választottam. Az ünnepség egy színházban zajlott, és mi már az elején meghatódtunk, mert azok után, hogy a műsorvezető hölgy angolul és franciául is köszöntötte a jelenlévőket, elővett egy papírt és a következőt olvasta a mikrofonba: „Nadjon shok szeretettel koszontelek benneteket." Tudták, hogy Magyarországról is érkeztek hozzátartozók, és ennyire figyelmesek voltak. Amikor a lányom nevét kimondták, egy páholyból indult a színpadra, hogy az oklevelét átvegye. Közben szólt a zene és minden barátja megszorította a kezét. Sosem felejtem ezeket a pillanatokat, jóllehet a saját diplomaosztómra már alig emlékszem" - idézte fel a szép emlékeket Rudolf Péter.