Szombaton indul a Madách Színház online színháza: ez a darab lesz először látható

Forrás: Erika Rozsa -
Madách Színház Rudolf Péter Nagy-Kálózy Eszter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton az Örökké fogd a kezem! című előadással indul a SzínpadON, a Madách Színház online színháza. A darabot Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában láthatja a közönség.

"A járvány első szakaszának idején fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy nem hagyjuk magára a közönségünket, és biztonságos online formában is tartani fogjuk a kapcsolatot" - olvasható a Madách Színház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.Mint írják, megszületett két produkciójuk művészházaspárok előadásában, a saját lakásukból közvetítve. A sikert látva úgy döntöttek, hogy ősszel új formában folytatják: színházi körülmények között, új, független, saját platformon.

Nyáron új weboldalt készítettek, amely alkalmas az online előadások közvetítésére és a jegyértékesítésre is, valamint a Madách Stúdiót felszerelték minden szükséges eszközzel, amely lehetővé teszi, hogy előadásaikat a lehető legmagasabb minőségben játsszák és juttassák el a nézők otthonába.

Nagy-Kálózy Eszter Forrás: Erika Rozsa

Az online színház szombaton az Örökké fogd a kezem! című előadással indul: Carol Rocamora darabja Anton Pavlovics Csehov író és Olga Knyipper színésznő szerelmének és házasságának története, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában, Szirtes Tamás rendezésében láthat a közönség.

A közleményben a rendezőt, a színház igazgatóját idézik, aki kiemelte: az, hogy a színház képes folyamatosan változni, megújulni, és az, hogy a kényszerben is megtalálja a lehetőséget, bizonyíték a színház életképességére.

Rudolf Péter kiemelte: a Madách Színház kezdte idén nyáron ezzel az előadással a streamelést, ma pedig már az egész színházi világ ezzel az eszközzel él. "Ennek köszönhetően élőben nézhette az Egyesült Államokban az írónő, és fantasztikus, hogy ez a modern eszköz, a stream milyen plusz találkozási pontokat teremt" - fogalmazott.
Nagy-Kálózy Eszter elmondta: nagyon megszerették a darabot. Az elmúlt hónapokban tovább értek bennük a szerepek és remélik, hogy az új, színházi körülmények között még jobb lesz az előadás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.