Íme, a legmegrázóbb filmek, amiket soha nem tudsz majd elfelejteni (18+) 1. rész

megrázó horrorfilm magazin felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak filmek, amiket soha nem tudunk elfelejteni. Képkockák, amik örökre az emlékezetünkbe égnek és nem tudunk tőlük megszabadulni. Ekkor pedig úgy tűnik az alkotás célt ért, hatással van ránk és számot vetünk. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány művet, ami garantáltan meg fog érinteni!

1. Megan Is Missing
Érdekes, de a Megan Is Missing egy 2011-es horror, mégis mostanában lett igazán felkapott, legalábbis a TikTok felhasználók körében. Rengeteg fiatal levideózta a reakcióját a film nézése közben, és nem igazán akadt olyan, aki kibírta volna sírás nélkül. A sztori valós eseményeken alapul, ám ez természetesen nem azt jelenti, hogy eredeti felvételeket láthatunk a filmben (habár sokan ezzel ijesztgették a fiatalabbakat). Számtalan tiktoker ellenezte ezt a found footage-t (kézi kamerás filmet), és azt ajánlották, aki teheti ne nézze meg, hiszen erősen traumatizáló hatású lehet.

Mások pedig széles vásznon vetítenék le az összes olyan naiv kislánynak és kisfiúnak, akik felelőletlenül ismerkednek az interneten.

A sztori két tinilányról, Amyről(13) és Meganről(14) szól. Egymás legjobb barátnői, mégis nagyon különbözőek. Amy egy visszahúzódóbb, gátlásos lány, akit hercegnőként kezel az édesapja. Megan ezzel szemben zűrösebb és lázadóbb természetű, állandóan bulizik, egy igazi vagány csaj, aki a korához képest túltapasztalt, legalábbis, ami a szexet és a drogokat illeti. A cselekmény főszála pedig az, amikor Megan megismerkedik az interneten egy kedvesnek tűnő idegennel, ám amikor személyesen találkoznak nyomtalanul eltűnik, ami pedig ezután történik: azt a legrosszabb rémálmainkban sem mernénk elképzelni.

Az alkotás sokak számára a found footage stílus miatt hátborzongató. A kézi kamerás megoldásnak köszönhetőn elveszítjük a profi filmes érzést, ekképpen kapunk egy amatőr, ám annál valóságosabb és igazibb hangulatot. Ettől pedig sokkal ijesztőbb és sokkolóbb a látvány. Elhiteti a nézővel, hogy a csúf igazságot látjuk és szó sem lehet színjátékról. De természetesen ez nem így van! A-rendező, Michael Goi elérte a célját és talán az évtized egyik legmegrázóbb horrorját köszönhetjük neki!

2. A Poughkeepsie szalagok

Az előző filmhez hasonlóan ez is egy áldokumentumfilm. Rossz minőségű házi videók összesége, amelyben egy létező amerikai kisváros, Poughkeepsie állítólagos sorozatgyilkosának felvételeit láthatjuk, kiegészítve néhány extra jelenettel és színészekkel.

A történet 2001. szeptemberében játszódik, mikor a poughkeepsie-i rendőrség közel 800 darab gyomorforgató képet tartalmazó, házi készítésű videóanyagra bukkan, ami rögzítette az ártatlan áldozatok kukkolását, elrablását, meggyilkolását végül pedig az eltüntetésüket. A mozi egy tíz éven át tartó nyomozást dokumentál.

3. Komfortos mennyország

A 14 éves Susie egy napon soha többé nem ér haza. Családja őrülten aggódni kezd, hiszen a lánytól ez szokatlan, nem szokott kimaradni ilyen sokáig. Keresni kezdik, de sajnos nem találják. A rendőrség azonban hamar nyomra bukkan és kiderül, Susie- t megölték. A gyilkost azonban sehol sem találják. Közben kiderül, hogy a kislány a föld és a mennyország között ragadt, onnan tekint le a családjára. Eközben pedig jól tudja ki az, aki elvette az életét. A szerettei viszont nem is gondolják: imádott Susie-juk gyilkosa sokkal közelebb van hozzájuk, mint gondolnák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.