Pelé búcsúüzenetet írt Diego Maradonának - Ez állt benne

búcsúlevél Diego Maradona Pelé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé egy héttel Diego Maradona halála után búcsúlevelet írt a legendás játékosnak.

A 80 éves brazil sportember az Instagramra feltöltött írásában úgy fogalmazott: "Egy zseni voltál, aki elvarázsolta az egész világot. Bűvész voltál, amikor a labda a lábadnál volt, egy igazi legenda. Mindenekelőtt azonban az én nagyszerű barátom, hatalmas szívvel" - írta a szintén legendás Pelé Maradonának, aki 60 éves korában, múlt hét szerdán hunyt el szívinfarktusban.

"Nagyszerű barátom, köszönöm Neked az egész közös utunkat. Egy napon a mennyországban egy csapatban játszunk majd" - fogalmazott Pelé, és hozzátette, Maradona hirtelen bekövetkezett halála miatt már nem tudta neki személyesen elmondani, ezért most leírja: "Szeretlek, Diego."

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött. Halála után egy nappal a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezték örök nyugalomra.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.