Elhunyt a svéd színészlegenda: Ingmar Bergman egyik filmjében is játszott

Forrás: Thinkstock -
Mona Malm halál Ingmar Bergman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 85 éves korában Mona Malm svéd színésznő, aki színpadon, játékfilmekben és televíziós produkciókban is szerepelt több mint fél évszázados pályafutása alatt, ő alakította Alma Ekdalt Ingmar Bergman Fanny és Alexander című filmjében.

Az 1935-ben született Malm már gyermekkorától fellépett, többek között a rádióban szerepelt. Drámaiskolai tanulmányait követően több svéd színpadon, köztük a stockholmi városi színházban is dolgozott, de népszerűségét a televíziós és filmes produkcióknak is köszönhette. Lars Molin svéd író-rendező több sikeres tévésorozatában láthatták a nézők, köztük a Három szerelemben - írta csütörtökön a nord.news hírportál.

Forrás: Thinkstock

A színésznő a svéd hírportálok szerint kedden hunyt el.

Emlékezetes alakítást nyújtott 1982-ben Alma Ekdal szerepében Ingmar Bergman Fanny és Alexander című filmjében.

Bille August A legjobb szándékok című filmjében Max von Sydow-val játszott 1992-ben, és szerepelt Susanne Bier Esküvő után című, 2007-ben Oscar-díjra jelölt dán filmjében is, amelyben Mads Mikkelsen alakította a főszerepet. Számos díjjal ismerték el pályafutását, 2010-ben megkapta a svéd Oscarnak is nevezett Guldbagge-díjat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.