Magyarország egyetlen dalversenyének 10. évadában a hazai zenei élet nagyjai is színpadra lépnek, méghozzá szenzációs formációkban. A Duna Televízió nézői szombaton 19.35-től ismét lebilincselő élő show-ra számíthatnak: a Republic együttes és Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company énekese közös extra produkcióval készül A Dal 2021 negyedik, egyben utolsó válogató adására.

A három évtizede töretlen népszerűségű Republic és a 2020-ban az év zenekarának választott együttes frontembere számára nem lesz idegen a közös zenélés, több sikeres fellépést tudhatnak maguk mögött. „Öt-hat évvel ezelőtt Gyergyóban egy hideg koncerten eljátszottunk néhány dalt, éreztük, hogy a Bagossy Brothers Company az a fajta zenekar, amelyik nagy értéket fog képviselni a magyar popzenében, és a jóslataink beváltak" – mondta Boros Csaba, az EMeRTon-díjas együttes frontembere.

A két generáció egymásra találásának köszönhetően azóta már több közös dal született. „A Republicot gyerekkoromban rengeteget hallgattam anyukám kis piros walkmanjén. Ugyanazt a lelki világot képviseljük, isteni áldás, hogy most együtt írjuk a dalokat" – tette hozzá

A Dal 2021 zsűriForrás: MTVA

, a tavalyi év férfi előadója.

 

A szinte családi együttműködésben játszó zenészek örömmel tettek eleget A Dal 2021 felkérésének. A szombati adásra készülés során elárulták, hogy „nem igényelt sok próbát a mostani produkció, mert benne van a kézben és a hangban."

A produkció további különlegessége, hogy Boros Csaba a zenészi pályája mellett a Petőfi Rádió Minek nevezzelek című műsorát vezeti, amelyben a jubileumi show valamennyi versenyzőjével készített interjút. A Dal kapcsán kiemelte, hogy „Jó fórum arra, hogy sok tehetség megmutassa magát és dalát, ráadásul sok fajta stílusban mutatkoznak meg az előadók."