Színészek, akik sokkal idősebbek voltak, mint az eljátszott karakterük

magazin Harry Potter Pókember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színházakban egyáltalán nem szokatlan, hogy a színészek nem a koruknak megfelelő karakter bőrébe bújnak, de ez a filmekben és a sorozatokban is sokszor előfordul, csak általában észre sem vesszük. A producerek előszeretettel osztják a fiatalabbnak tűnő felnőttekre a szerepeket, és ennek általában gyakorlati okai vannak: őket már nem korlátozzák az iskolai feladatok, és a törvényi szabályozások sem. Íme, azok a felnőttek, akik sokkal fiatalabb karaktert alakítottak.

1. Hisztis Mirtill - Shirley Henderson

A Harry Potter és a Titkok kamrájában jelent meg először Mirtill karaktere, aki érzékenysége miatt kapta a hisztis „becenevet". A könyv szerint a lány 14 éves volt, amikor meghalt, és visszajárt kísérteni a vécébe. A filmben a karaktert Shirley Henderson skót színésznő formálta meg, aki 37 éves volt, amikor ráosztották a mugli születésű boszorkány szerepét. Shirley Henderson volt a legidősebb a Harry Potter-filmekben, aki tinédzsert alakított, és alapvetően is kiváltképp szokatlan az ilyen hatalmas korkülönbség a színész és a karaktere között.

Hisztis Mirtill - Shirley Henderson Forrás: Warner Bros. Pictures

2. Daenerys Targaryen - Emilia Clarke

Viharbanszületett Daenerys, a Targaryen-házból karaktere 17 éves, amikor először megjelenik a nagysikerű sorozatban, ezzel szemben az őt alakító színésznő, Emilia Clarke már 25 volt, amikor eljátszotta a szerepet. Ez a 8 év korkülönbség azonban keveseknek tűnt fel, annál is inkább, mert nem volt igazán kihangsúlyozva a szereplők életkora. Érdekesség, hogy eredetileg nem Emilia Clarke volt a kiszemelt a szerepre, hanem Tamzin Merchant, aki a Tudorok című sorozatból lehet ismerős a nézőknek. Végül azonban elbúcsúztak tőle, és ezt a cserét senki sem bánja, még ő maga sem. Azt nyilatkozta később, hogy őt egyáltalán nem hozta lázba a Trónok harca története.

Daenerys Targaryen - Emilia Clarke Forrás: HBO

3. Jughead Jones - Cole Sprouse

A Riverdale nevű egyáltalán nem szokványos kisváros történéseiről szóló sorozat elképesztően népszerű, főként a tinik körében, ami nem meglepő, tekintve, hogy többnyire középiskolások a szereplői. Legalábbis a karakterek, de az őket játszó színészek sok esetben már rég túlvannak a tinédzser éveiken, így Cole Sprouse is, aki Jughead Jones karakterét alakítja a sorozatban. A valóságban 24 éves volt, amikor elkezdte a 16 éves fiú megformálását, de fiatalos megjelenése miatt egyáltalán nem zavaró ez a korkülönbség.

Jughead Jones - Cole Sprouse Forrás: Netflix

4. Lane Kim - Keiko Agena

A Szívek szállodája című sorozat főszereplője, Alexis Bledel is idősebb volt, mint az által megformált karakter, hiszen 19 évesként kezdte a gimis Rory eljátszását, de ez a korkülönbség semminek tűnik ahhoz képest, amekkora Keiko Agena és a karaktere között volt. A színésznő 27 évesen kezdte Lane Kim megformálását, aki a sorozat szerint akkor 16 éves volt, vagyis 11 év volt a korkülönbség. Megdöbbentő, hogy ez egyáltalán nem volt észrevehető a sorozatban, Keiko Agena rendkívül jól játszotta a gimis tinédzser szerepét.

Lane Kim - Keiko Agena Forrás: Netflix

5. Peter Parker - Tobey Maguire

A Marvel képregényéből készült adaptációban Peter Parker szerepét először Tobey Maguire játszotta el, de azóta már többen is belebújtak a középiskolás bőrébe, aki egy sugárfertőzött pók csípése miatt emberfeletti képességekre tett szert. A történet szerint Pókember kamasz, körülbelül 17 éves, ám Tobey Maguire már 27 volt, amikor ráosztották a szerepet. A "legújabb" Pókember, Tom Holland is idősebb, mint a karaktere, de jóval közelebb áll korban Peter Parkerhez, mint elődei. Először 2016-ban tűnt fel szuperhősként az Amerika kapitány: Polgárháború című filmben, akkor 20 éves volt.

Peter Parker - Tobey Maguire Forrás: Columbia Pictures Industries

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.