Színpadon a magyar történelem egyik legdrámaibb árulása - Bárki megnézheti ingyenesen

Forrás: -- -
Mátyás király színház kultúra történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi akciót tervez a Színházi világnapon a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház. Március 27-én a Föld valamennyi országában mindenki, akik előzetesen regisztrált, ingyen nézheti a Mátyás és Janus című előadást.

Az 1957 óta március 27-én tartják a Színházi világnapot, melynek fő célja a színházművészet fontosságára való figyelemfelhívás és az önfeledt ünneplés.
Az Andrási Attila által vezetett Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház szeretné mindenkivel megosztani ezt a napot, hogy a különböző országokban élő magyarok – még ha virtuálisan is - összekapcsolódhassanak, és felidézhessék közös történelmünk különleges pillanatait.

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház ingyenes előadásra invitál mindenkit. Forrás: --

A színház egy olyan előadásra invitálja az érdeklődőket, melyben elválaszthatatlanul fonódnak össze a szereplők egyéni sorsai a nemzet sorsával, a magyar történelem egy kritikusan fontos időszakában. A Pozsgai Zsolt által írt és rendezett Mátyás és Janus című színdarabban visszautazhatunk 1472-be, Mátyás király Magyarországának fénykorába. Az ország régi fényében tündököl, és Mátyás reneszánsz udvartartásának híre messzi földről csábítja hazánkba a legjobb művészeket és gondolkodókat. Látszólag minden rendben van hazánkban, ám most is akadnak elégedetlenek.

Egy olyan összeesküvés bontakozik ki Mátyás - a darabban Kautzky Armand - háta mögött, melynek szervezői a király fő bizalmasai és támaszai, azaz Vitéz János (Krizsik Alfonz) váradi és Janus Pannonius (Károlyi Krisztián) pécsi püspök. Az árulás okát történészek sora kutatja azóta is.

Az izgalmas történelmi darabot bárki megtekintheti március 27-én 24 órán keresztül ingyenesen, aki előzetesen regisztrál a mkuk.hu/szinhazi-vilagnap oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.