Oscar-gála 2021: nagy meglepetésre Anthony Hopkins kapta a legjobb férfi főszereplő díját

Forrás: Getty Images -
Anthony Hopkins főszereplő Oscar-gála 2021
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb esélyesnek Chadwick Bosemant tartották az idei Oscar-díj legjobb férfi főszereplőjének, aki már nincs közöttünk, tavaly augusztusban hunyt el. A díj viszont Anthony Hopkinshoz került.

A 93. Oscar-gála nagyon sokban eltért a megszokottól, ahogy a mögöttünk álló év is. Két helyszínen tartották meg a díjátadót, akik nem tudtak személyesen megjelenni, azok online csatlakoztak a gálához. Ezek mellett az is szokatlan volt, hogy a legjobb férfi és női főszereplőknek járó díjakat adták át utoljára, nem pedig a legjobb filmét.

Sir Anthony Hopkins Forrás: Getty Images

A legjobb férfi szereplőnek járó Oscar-szobrot Anthony Hopkins vitte el a The Father című filmben nyújtott alakításáért. A legesélyesebbnek azonban nem őt tartották, ezért is okozott nagy meglepetést az eredmény. Sokan úgy gondolták, hogy a tavaly augusztusban elhunyt Chadwick Boseman érdemli a díjat.

Anthony Hopkins egyébként nem vett részt a díjátadón, és online sem csatlakozott az eseményhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.