Elhunyt az Éjszakai rohanás és a Beethoven című vígjátékok sztárja

Forrás: Beethoven -
halál Beethoven
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 86 éves korában kedden connecticuti otthonában Charles Grodin amerikai színész, az Éjszakai rohanás és a Beethoven című vígjátékok sztárja - közölte a The New York Times Grodin fiára, Nicholasra hivatkozva.

A színész rákos megbetegedésben szenvedett. Hollywoodi kollégái sorra méltatták Grodin életművet.
"Chuck ugyanolyan jó volt emberként, mint színészként" - mondta róla az Oscar-díjas Robert De Niro a Deadline.com hírportál szerint. Közös filmjüket, az 1988-as Éjszakai rohanást nagyszerű projektként jellemezte, amely Grodin munkásságának köszönhetően még jobb lett.

Charles Grodin a Beethoven című filmben Forrás: Beethoven

Steve Martin humorista Grodint az egyik legviccesebb embernek nevezte, akivel valaha is találkozott.
Grodin pályafutását a New York-i Broadwayn kezdte. Első filmes szerepeit a Rosemary gyermekében (1968) és a 22-es csapdájában (1970) játszotta. Ismertté igazán az 1980-as években vált Az éjszakai rohanás (1988) és A piros ruhás nő (1984) című filmekkel, később pedig a Beethoven 1 és 2 (1992,1993), illetve a Dave (1993) című vígjátékokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.