Itt található Európa legnagyobb akváriuma

Poroszló legnagyobb akvárium Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere hazánkban, a Tisza-tó mellett, Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban található.

Európa legnagyobb akváriuma hasonlít a Tropicarium-hoz, de míg ott a trópusok élővilágát mutatják be, itt elsősorban hazánk víz feletti és víz alatti élővilágát lehet testközelből megfigyelni.

Szárazon és vízen, víz felett és víz alatt, fantasztikus és sokrétű élményekben lehet részünk. A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark pedig az állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halász-skanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén pedig valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába - írja a reblog.

Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló Forrás: Poroszló Önkormányzata

Ha erre járunk, találkozhatunk Charlie-val, az afrikai sarkantyústeknőssel (ha nincs éppen kint, az udvari kifutójában). Ő Afrika legnagyobb szárazföldi teknősfaja, páncélhossza akár 83 cm is lehet, a súlya meghaladhatja az 1 mázsát. Élettartama 50-100 év, de akár ennél tovább is élhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.