Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere hazánkban, a Tisza-tó mellett, Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban található.

Európa legnagyobb akváriuma hasonlít a Tropicarium-hoz, de míg ott a trópusok élővilágát mutatják be, itt elsősorban hazánk víz feletti és víz alatti élővilágát lehet testközelből megfigyelni.

Szárazon és vízen, víz felett és víz alatt, fantasztikus és sokrétű élményekben lehet részünk. A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark pedig az állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halász-skanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén pedig valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába - írja a reblog.

Tisza-tavi Ökocentrum, PoroszlóForrás: Poroszló Önkormányzata

Ha erre járunk, találkozhatunk Charlie-val, az afrikai sarkantyústeknőssel (ha nincs éppen kint, az udvari kifutójában). Ő Afrika legnagyobb szárazföldi teknősfaja, páncélhossza akár 83 cm is lehet, a súlya meghaladhatja az 1 mázsát. Élettartama 50-100 év, de akár ennél tovább is élhet.