Most lenne 85 éves Hofi Géza: így tisztelegnek az emléke előtt

özvegy Hofi Ildikó Hofi Géza emléktábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 2-án avatják fel Hofi Géza domborműves emléktábláját a VI. kerületi Anker közben, ahol 1968-tól egészen élete utolsó napjáig élt a legismertebb magyar humorista.

Az önkormányzat által kiírt pályázatot Megyeri János szobrászművész nyerte meg, aki szintén nagy rajongója volt Hofi Gézának.

Bár sokan azt gondolják, hogy Budapesten van már egy Hofi-szobor, ez nincs így. A a hatodik kerületben, a volt Mikroszkóp színpad előtt a Művészetek szobra áll, amihez felhasználták Hofi Géza arcképét, mivel Stremeny Géza imádta a humoristát - mesélte az özvegy a Metropolnak.

A kétalakos szoborkompozíció a színházat, a játékot hivatott megjeleníteni, valójában egy fordított hamleti kép, ahol a halálfejes alak tartja a kezében a művész fejét. Forrás: wikipédia - Fekist

Hofi Géza özvegye, Ildikó valójában sosem támogatta a szoborállítást, viszont az emléktáblának nagyon örül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.