Június 2-án avatják fel Hofi Géza domborműves emléktábláját a VI. kerületi Anker közben, ahol 1968-tól egészen élete utolsó napjáig élt a legismertebb magyar humorista.

Az önkormányzat által kiírt pályázatot Megyeri János szobrászművész nyerte meg, aki szintén nagy rajongója volt Hofi Gézának.

Bár sokan azt gondolják, hogy Budapesten van már egy Hofi-szobor, ez nincs így. A a hatodik kerületben, a volt Mikroszkóp színpad előtt a Művészetek szobra áll, amihez felhasználták Hofi Géza arcképét, mivel Stremeny Géza imádta a humoristát - mesélte az özvegy a Metropolnak.

A kétalakos szoborkompozíció a színházat, a játékot hivatott megjeleníteni, valójában egy fordított hamleti kép, ahol a halálfejes alak tartja a kezében a művész fejét.Forrás: wikipédia - Fekist

Hofi Géza özvegye, Ildikó valójában sosem támogatta a szoborállítást, viszont az emléktáblának nagyon örül.

Nagyon megtisztelő, hogy Szilágyi Erika képviselő szobrot akart állítani Gézának, de a férjem annyira szerény ember volt, hogy lebeszéltem a képviselőt arról, hogy szoborban gondolkozzon ebben az apró utcában, viszont egy emléktáblát a ház megérdemel. Végül nemcsak az önkormányzati képviselő-testület szavazta meg egyöntetűen az emléktábla felállítását, hanem a ház lakói is egyetértettek vele – mesélte büszkén Hofi Géza özvegye.