Izgalmas és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket idén a 30. Művészetek Völgye

programok jubileum 2021 Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30. jubileumát ünnepli július 23. és augusztus 1. között a Művészetek Völgye! Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel ezernyolcszáz program várja a látogatókat.

Idén 30. alkalommal kerül megrendezésre a Művészetek Völgye Forrás: Művészetek Völgye

Az idei év az újra nyitás öröme mellett az emlékezésről, ünneplésről is szól. Harmincadik alkalommal valósul meg a Művészetek Völgye, a jubileum alkalmából, különböző helyszíneken, minden korábbi fesztiválévből újra műsorra kerül egy-egy népszerű program.

Az 1989-es Művészeti Napoktól indulva a látogatók belekóstolhatnak az előző fesztivál évek egyedi légkörébe többek között Galkó Balázs, Hobo, Bérczes László vagy Szőke András segítségével.

A Művészetek Völgye kerek évfordulója mellett számos egyéb jubileum is ünneplésre ad okot a Völgy tíz napja alatt. 75. születésnapját ünnepli Hobo, aki új, vigántpetendi helyszínén, előadóestjeivel várja a rajongóit minden nap, július 28-án pedig a Panoráma Színpadon ad nagykoncertet. Szintén 30 éves a Quimby, ezalkalomból Plusz-Mínusz koncertjükkel állnak a Panoráma Színpadra. Visszatér a Völgybe a 25 éves Fonó, a világzene izgalmas színeit mutatják be taliándörögdi helyszínükön, a Kocsor Házban, fellép az Aurevoir, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Dresch Quartet, a koncertek előtt fontos témákat boncolgató beszélgetésekre hívják a közönséget.

Az idei év az újra nyitás öröme mellett az emlékezésről, ünneplésről is szól Forrás: Szilard Nagyilles

A Művészetek Völgye nagyszínpadán lép fel a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél, Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi.

A fesztivál tíz napja alatt az ÉltetőVölgyben kínálják helyi termelők a Balaton-felvidék legfinomabb borait, házi sajtjait, lekvárjait, szörpjeit, tésztáit, mézeit. Kertben nevelt, termesztett alapanyagokból ízes, finom házias, szívvel lélekkel elkészített helyi ételeket kóstolhatnak a fesztiválozók a Kék Abroszos helyeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.