Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában kedden elhunyt Winand Gábor zenész, énekes, tanár és zeneszerző.

A zenész halálhírét a Budapest Jazz Club a Facebook-oldalán tudatta. "Mély fájdalommal tudatjuk, hogy hosszú betegségét követően elhunyt a szaxofonon, fuvolán és zongorán is kiváló énekes, tanár és zeneszerző, Winand Gábor. Hiánya felfoghatatlan és az egész zenész társadalmat megrendíti. Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak!" - írták. 

Winand Gábor 1964-ben született Budapesten, zenei tanulmányait klarinéton kezdte, majd az általános iskola elvégzése után az éneklés felé fordult. 19 éves korában felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola dzsesszének szakára. Az iskola elvégzése után Babos Gyula zenekarába került.

1990-ben ismerkedett meg Gadó Gáborral, akinek Joy nevű zenekarával kezdett dolgozni, számos fesztiválon mutatkoztak be sikerrel. Később sokat játszott a szaxofonos Dés László vezette Trio Stendhallal, a harsonás Gőz László vezette ESP zenekarral, illetve Vukán György zongoristával. Időközben hangszeres képzését folytatva, megtanult szaxofonon, majd fuvolán is játszani.

2001 óta volt tagja a Balázs Elemér Groupnak, amellyel két lemezt is készített, fellépett a londoni és a skopjei dzsesszfesztiválon, valamint több európai városban.

Szintén 2001-ben a Magyar Rádió énekversenyén zsűritagként vett részt.