7 romantikus film, amikben a szerelemnek az idő korlátait is le kell győznie

film idő romantikus magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Időutazás, időhurok, időugrás, párhuzamos idősíkok: a filmesek fantáziája kifogyhatatlan, ha arról van szó, miként válasszanak szét egymástól szerelmeseket. Hugh Jackman pedig különösen jó tud lenni az ilyesfajta mozikban, és a frissen mozikba érkező filmje, az Új múlt kapcsán listába gyűjtöttük az elmúlt évek legemlékezetesebb alkotásait a témában.

Kate és Leopold (2001)

Mint a listánkból látni fogjuk, Hugh Jackman nem egyszer szállt szembe az idő hatalmával, ha a szerelemről volt szó, és igencsak jól áll neki minden alkalommal, ha a vágyott nőért lehetetlennek tűnő dolgokat kísérel meg némi férfiúi mélabú kíséretében. A Kate és Leopoldban például 19. századi nemesként kerül a modern New Yorkba, egy másik kor romantikájától pedig még a cinikus Meg Ryan szíve is meglágyul.

Hirtelen 30 (2004)

Előfordul persze, hogy valaki nem a világtörténelemben, hanem csak a saját életében utazik egyet, és ez okoz szerelmi galibákat. Mint például a Hirtelen 30 főhősnője, aki 13 éves tinilányként kívánja azt, hogy bárcsak túl lenne már ezen az egész kamaszkoron – majd a saját 30 éves, elvileg sikeres felnőtt testébe kerülve kénytelen rájönni, hogy a problémái ettől még ugyanazok. Például az a cuki sulitárs, aki időközben inkább cukin sármos lett, ahogy azt csak Mark Ruffalo tudja.

Ház a tónál (2006)

Egy koreai romantikus film amerikai újrafeldolgozásában találkozott a Féktelenül után újra Sandra Bullock és Keanu Reeves a mozivásznon – vagy inkább leveleztek, mint találkoztak egymással, hiszen a történet egy olyan nőről és férfiról szól, akiket különböző idősíkokon, két év különbséggel laknak ugyanazon a helyen, és csak a postaláda jelent átjárást. De a szerelemnek az sem jelenthet akadályt, ha egy levélbedobónyi helyen kell átférnie, nem igaz?

A forrás (2006)

Ismét Hugh Jackman, ezúttal egy három korszakban játszódó, misztikus filmben, amit a rendezőnagyság Darren Aronofsky (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú) fantáziája tett különlegessé. A főszereplő orvos a felesége halálos betegsége ellen küzdve próbálja meg legyőzni az időt is, egyben befejezni szerelme életének fő művét.

Időről időre (2013)

Az angol romantikus komédiák koronázatlan királya, Richard Curtis (Négy esküvő és egy temetés, Igazából szerelem) ebben az időutazós filmjében is nagyot alkotott, és persze itt is a szerelem körül forog az általa írt és rendezett történet. A film főhőse ugyanis olyan családból származik, amelyiknek tagjai képesek az időutazásra, ő pedig ezt arra használja, hogy elhódítsa élete szerelmének szívét, majd elhárítson minden kellemetlen akadályt a kapcsolatuk útjából. De mindent nem lehet megúszni.

Palm Springs (2020)

Van olyan is, amikor nem az idő múlását, hanem az ismétlődését kell legyőzniük a szerelmeseknek, vagy legalábbis valamit kezdeniük kell vele. Az időhurkos filmek jól ismert sémáját a romantikus, sőt esküvős komédiák zsánerével kombinálta roppant eredményesen és humorosan a Palm Springs, a 2020-as, világjárvány alatti bemutatója idején pedig sokan tudtak azonosulni azzal az érzéssel, milyen bezárva, minden nap ugyanarra ébredni.

Új múlt (2021)

Igen, ezúttal is Hugh Jackman! A Westworld sorozat alkotójától érkező, a hazai mozikba augusztus 12-én kerülő Új múltban egy olyan magánnyomozót játszik, aki egy összeomló világban egy speciális technika révén képes mások emlékeiben is kutatni. Amikor pedig egy viharos szerelmi kapcsolat után hirtelen eltűnik a vágyának tárgya, a saját elméjében és múltjában lesz kénytelen nyomozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.