Sokan ismerjük azt a kínzó érzést, amikor borzasztóan hiányzik a háziállatunk, aki nincs már velünk. Van, aki tetoválást készít kedvence emlékére és van olyan is, aki úgy dolgozza fel cicája elvesztését, hogy szürreális képeket hoz létre.

A 75 éves Richard Saunders rendhagyó módon emlékezik szeretett cicájára, Tolly-ra. A művész szürreális képeket készít, melyeken a Tolly-t ábrázoló óriási bokrok állnak a középpontban. A cica a legkülönfélébb helyeken megtalálható: kertekben, tóparton, erdőben, ahol tökéletesen illeszkedik környezetéhez. Richard első alkotása annyira jól sikerült, hogy az emberek azt hitték, valójában műkertészetről van szó, és a kép széles körben elterjedt a Facebookon - írja a boredpanda.

Kezdetben csak szórakozásból készítettem ezeket a képeket. Fényképeztem egy történelmi ház környékén egy hatalmas felhőt, és eszembe jutott, hogy meglehetősen könnyen le tudom fényképezni Tollyt olyan helyzetben, hogy illeszkedjen a bokrok alakjához"

- mesélte a művész, aki tinédzser kora óta szürrealista festő, és kreatív igazgatói munkájában több, mint két évtizeddel ezelőtt tanulta meg használni a Photoshopot . A "The Topairy Cat" projektet még akkor kezdte el, amikor Tolly élt; amikor a cica elhunyt, egy ideig nem is volt képes folytatni. Végül 40 ezres követőtábora meggyőzte a folytatásról.

Ha kíváncsi vagy Richard Saunders egyedi alkotásaira, kattints a képre a galériáért!

Forrás: The Topiary Cat, a creation by Richard Saunders