45. születésnapját ünnepli Hollywood egyik legjóképűbb és legjobb humorú sztárja, akiről összegyűjtöttünk egy csokornyi olyan érdekességet, amit biztosan te sem tudtál.

A szülővárosában utcát akartak elnevezni róla.A kanadai Vancouverből származó Reynoldsra nagyon büszke a szülővárosa, és egy helyi rádió éppen ezért petíciót indított, hogy utcát nevezzenek el róla, amit rengetegen alá is írtak. Amikor ez a színész fülébe jutott, humorosan visszautasította a lehetőséget arra hivatkozva, hogy nem akarja, hogy rossz forgalom esetén olyan mondatok hangozzanak majd el az emberek szájából, hogy „Ryan Reynolds egy katasztrófa" vagy „Ryan Reynolds teljesen beállt".

Igazi nyelvtudor.A kanadaiságából fakadóan az angol és a francia egyformán jól megy neki, de ezeken kívül olaszul, spanyolul és írül is folyékonyan beszél. Utóbbi szintén a gyökereihez kapcsolódik, hiszen nagyrészt írek, ezen kívül pedig skótok, hollandok, angolok és luxemburgiak az ősei.

Ryan Reynolds öt nyelven beszélForrás: Getty Images/Jamie Mccarthy

Focistának készült.6 és 16 éves kora között versenyszerűen focizott, és profi pályafutásra készült. De rá kellett jönnie, hogy nem ebben kimagaslóak a képességei, és inkább átváltott a színészkedésre, amit először a Nickelodeon egyik tinisorozatában, a Hillside-ban próbálhatott ki.

Hónapokig ajtó nélküli kocsival furikázott.Amikor a barátjával és földijével, Chris William Martinnal átköltöztek Kanadából Los Angelesbe szerencsét próbálni színészként, a kocsijuk az első éjszaka legurult egy lejtőn, és jelentős károkat szenvedett. Megjavíttatni viszont nem volt pénzük, ezért aztán a következő hónapokban a leszakadt ajtaja nélkül használták.

Retteg a repüléstől, és jó oka van rá.Minden alkalommal szorongás tör rá, ha repülőre kell szállnia, méghozzá egy korábbi, félelmetes élmény miatt: egy ejtőernyős ugrása közben első alkalommal nem akart kinyílni az ernyője, és csak további kétségbeesett próbálkozások után működött.

Nem nyílt ki Ryan Reynolds ejtőernyője egy ugrásnálForrás: Getty Images/WireImage/Han Myung-Gu

Deadpool ő maga.Ha úgy tűnik, hogy a mocskos szájú szuperhős Deadpoolt elképesztő élvezettel játssza el Reynolds, az nem véletlen: ez a képregénykarakter már korábban is a kedvence volt, és rengeteget tett érte producerként is, hogy megszülethessenek a róla szóló filmek. A figurának akkor lett csak igazán rajongója, amikor az egyik képregényben úgy jellemezte a saját külsejét, mint „Ryan Reynolds és egy Shar Pei kutya keverékét".

A showbusiness igazi szívtiprója volt korábban.A jóképű sztár világéletében a nők kedvence volt, ezt pedig nem is habozott kihasználni, a legtöbb esetben szintén híres partnerekkel. A 2000-es évek elején a színésznő Rachael Leigh Cook-kal járt, majd a szintén kanadai énekesnő, Alanis Morrisette volt a menyasszonya, 2008 és 2011 között pedig a világsztár Scarlett Johanssonnal élt házasságban.

Hollywoodi álompárt alkot a feleségével.A sztárszínésznő Blake Lively-val a Zöld lámpás forgatásán szerettek egymásba. A színésznő nem is tagadja, hogy Reynolds azonnal levette a lábáról. 2012 szeptemberében házasodtak össze, és minden jel arra utal, hogy ők tényleg megtalálták az igaz szerelmet, hiszen a mai napig együtt vannak és közösen nevelik az immár három gyermeküket.

Blake Lively és Ryan Reynolds Hollywood álompárjaForrás: Getty Images/Mike Coppola

A gyereke születése kapcsán nagyot kellett csalódnia egy barátjában.Az első gyermeke születésekor egyik közeli barátja, aki elsők között láthatta a kisbabát, megpróbált eladni fotókat róla egy bulvármagazinnak. Az erről tudomást szerző Reynolds megszakította a kapcsolatot az illetővel, a magazin pedig a perektől félve végül nem hozta le a képeket .

Épp most vonult vissza a színészkedéstől.A legfrissebb fejlemény Reynolds-szal kapcsolatban alig néhány napos. Bejelentette ugyanis, hogy felhagy a színészkedéssel, legalábbis egy időre: „Ezennel végeztem a Spiriteddel. (a legutóbbi filmjével). Tökéletes alkalom ez arra, hogy egy kis időre visszavonuljak a filmkészítéstől. Hiányozni fog minden másodperce annak, amikor ilyen obszcén módon tehetséges alkotók és művészek csoportjával dolgozhattam. Manapság a kedvesség legalább annyira számít, mint a tehetség. Szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel dolgozhattam, akik mindkettővel el vannak látva" – írta a színész a közösségi oldalán.