Nem nyílt ki Ryan Reynolds ejtőernyője egy ugrásnál – 10 érdekesség a 45 éves sztárról

Forrás: Getty Images/WireImage/Han Myung-Gu -
magazin születésnap Ryan Reynolds
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
45. születésnapját ünnepli Hollywood egyik legjóképűbb és legjobb humorú sztárja, akiről összegyűjtöttünk egy csokornyi olyan érdekességet, amit biztosan te sem tudtál.

A szülővárosában utcát akartak elnevezni róla.

A kanadai Vancouverből származó Reynoldsra nagyon büszke a szülővárosa, és egy helyi rádió éppen ezért petíciót indított, hogy utcát nevezzenek el róla, amit rengetegen alá is írtak. Amikor ez a színész fülébe jutott, humorosan visszautasította a lehetőséget arra hivatkozva, hogy nem akarja, hogy rossz forgalom esetén olyan mondatok hangozzanak majd el az emberek szájából, hogy „Ryan Reynolds egy katasztrófa" vagy „Ryan Reynolds teljesen beállt".

Igazi nyelvtudor.

A kanadaiságából fakadóan az angol és a francia egyformán jól megy neki, de ezeken kívül olaszul, spanyolul és írül is folyékonyan beszél. Utóbbi szintén a gyökereihez kapcsolódik, hiszen nagyrészt írek, ezen kívül pedig skótok, hollandok, angolok és luxemburgiak az ősei.

Ryan Reynolds öt nyelven beszél Forrás: Getty Images/Jamie Mccarthy

Focistának készült.

6 és 16 éves kora között versenyszerűen focizott, és profi pályafutásra készült. De rá kellett jönnie, hogy nem ebben kimagaslóak a képességei, és inkább átváltott a színészkedésre, amit először a Nickelodeon egyik tinisorozatában, a Hillside-ban próbálhatott ki.

Hónapokig ajtó nélküli kocsival furikázott.

Amikor a barátjával és földijével, Chris William Martinnal átköltöztek Kanadából Los Angelesbe szerencsét próbálni színészként, a kocsijuk az első éjszaka legurult egy lejtőn, és jelentős károkat szenvedett. Megjavíttatni viszont nem volt pénzük, ezért aztán a következő hónapokban a leszakadt ajtaja nélkül használták.

Retteg a repüléstől, és jó oka van rá.

Minden alkalommal szorongás tör rá, ha repülőre kell szállnia, méghozzá egy korábbi, félelmetes élmény miatt: egy ejtőernyős ugrása közben első alkalommal nem akart kinyílni az ernyője, és csak további kétségbeesett próbálkozások után működött.

Nem nyílt ki Ryan Reynolds ejtőernyője egy ugrásnál Forrás: Getty Images/WireImage/Han Myung-Gu

Deadpool ő maga.

Ha úgy tűnik, hogy a mocskos szájú szuperhős Deadpoolt elképesztő élvezettel játssza el Reynolds, az nem véletlen: ez a képregénykarakter már korábban is a kedvence volt, és rengeteget tett érte producerként is, hogy megszülethessenek a róla szóló filmek. A figurának akkor lett csak igazán rajongója, amikor az egyik képregényben úgy jellemezte a saját külsejét, mint „Ryan Reynolds és egy Shar Pei kutya keverékét".

A showbusiness igazi szívtiprója volt korábban.

A jóképű sztár világéletében a nők kedvence volt, ezt pedig nem is habozott kihasználni, a legtöbb esetben szintén híres partnerekkel. A 2000-es évek elején a színésznő Rachael Leigh Cook-kal járt, majd a szintén kanadai énekesnő, Alanis Morrisette volt a menyasszonya, 2008 és 2011 között pedig a világsztár Scarlett Johanssonnal élt házasságban.

Hollywoodi álompárt alkot a feleségével.

A sztárszínésznő Blake Lively-val a Zöld lámpás forgatásán szerettek egymásba. A színésznő nem is tagadja, hogy Reynolds azonnal levette a lábáról. 2012 szeptemberében házasodtak össze, és minden jel arra utal, hogy ők tényleg megtalálták az igaz szerelmet, hiszen a mai napig együtt vannak és közösen nevelik az immár három gyermeküket.

Blake Lively és Ryan Reynolds Hollywood álompárja Forrás: Getty Images/Mike Coppola

A gyereke születése kapcsán nagyot kellett csalódnia egy barátjában.

Az első gyermeke születésekor egyik közeli barátja, aki elsők között láthatta a kisbabát, megpróbált eladni fotókat róla egy bulvármagazinnak. Az erről tudomást szerző Reynolds megszakította a kapcsolatot az illetővel, a magazin pedig a perektől félve végül nem hozta le a képeket .

Épp most vonult vissza a színészkedéstől.

A legfrissebb fejlemény Reynolds-szal kapcsolatban alig néhány napos. Bejelentette ugyanis, hogy felhagy a színészkedéssel, legalábbis egy időre: „Ezennel végeztem a Spiriteddel. (a legutóbbi filmjével). Tökéletes alkalom ez arra, hogy egy kis időre visszavonuljak a filmkészítéstől. Hiányozni fog minden másodperce annak, amikor ilyen obszcén módon tehetséges alkotók és művészek csoportjával dolgozhattam. Manapság a kedvesség legalább annyira számít, mint a tehetség. Szerencsés vagyok, hogy olyan emberekkel dolgozhattam, akik mindkettővel el vannak látva" – írta a színész a közösségi oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.