Az OliverFromEarth és a Tha Shudras egy központi társadalmi problémára világít rá egy szórakoztató, utcai performansszal. 

A humor ideális táptalajt biztosíthat arra, hogy fontos kérdések kerüljenek rivaldafénybe" – vallja a szokatlan ötleteiről és elgondolkodtató dalszövegeiről ismert OliverFromEarth. Az akusztikus-pop formáció ezúttal a népszerű underground együttessel, a Tha Shudrasszal kiegészülve mutat görbe tükröt: a pörgős, rádióbarát „instahun" elsősorban a közösségi média árnyoldalaira hívja fel a figyelmet.

"A közösségi média megjelenésével egyrészről teljesen hétköznapivá vált, hogy az ember valóságshow-t csinál az életéből, határok nélkül áldozza be saját és környezete privát szféráját, másrészről, hogy a visszajelzésért képes abszolút figyelmen kívül hagyni, hogy milyen hatással van a környezetére, és az abban élőkre"– meséli Patocska Olivér, aki Barabás Dáviddal közösen alkotja az OliverFromEarth izgalmas duóját.

Az OliverFromEarth és Tha Shudras görbe tükröt tart az emberek eléForrás: OliverFtomEarth

"Mivel a Tha Shudras frontemberével, Tibivel, művésznevén »FMaN«-nel jó barátok vagyunk és mindig is szerettünk volna együtt dolgozni, úgy ítéltük meg, ez az a téma, amit mindkettőnk szívesen továbbvinne egy zenei kollaborációban."

Az ütős, őszinte rapbetétekből és fülbemászó refrénből építkező track ügyesen kiaknázza az iróniában rejlő lehetőségeket, és ez még nem minden! Dávid egy "utcai kísérletnek" is alávetette magát:

Az instahun videóklipje továbbfűzi a szám mondanivalóját, ugyanis Dávid arra vállalkozott, hogy egy teljes napig eljátssza, milyen »kifelé« élni. Olyan kihívásokat teljesített, amihez szükség volt rá, hogy bevonjon civileket, mint például leszólított embereket az utcán, pizzás dobozt tartott egy rászoruló felé, míg ezt megörökítette a telefonján. A végére teljesen kimerült mentálisan" – fejtette ki Olivér.

A közösségi médiából előny is kovácsolható, erre is szeretnének rávilágítani. 

"Szeretnénk felnyitni az emberek szemét: a social media platformok jótékonyak is lehetnek, ha ezt a jó szándék, a közösségépítés vezérli, ellentétben az öncélúsággal, rombolással."