Milliókat érő papírokat felejtett a hotelban a Star Wars sztárja

Star Wars John Boyega magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30. születésnapját ünnepli John Boyega, akit az új Star Wars-filmek tettek filmcsillaggá, és akinek az élete és eddigi karrierje is számos különlegességet rejt. Összegyűjtöttünk róla 10 olyan érdekességet, amit talán még te sem tudtál!

A neve egy rövidítés eredménye.
A teljes, hivatalos neve ugyanis John Adedayo Bamidele Adegboyega, ennek elejéből és végéből alkotta meg a művésznevét. Ami a kettő között található, az pedig joruba nyelven azt jelenti, hogy „a korona, ami boldogsággá vált".

Lelkész a papája.
A szüleinek a joruba az anyanyelve, ugyanis mindketten Nigériából származnak. Az édesapja lelkész, az édesanyja pedig mozgássérültekkel foglalkozik. John Boyega már Londonban született, és britnek vallja magát.

Ma 30 éves John Boyega Forrás: NurPhoto via Getty Images/WIktor Szymanowicz/NurPhoto/Wiktor Szymanowicz

Élete első szerepében egy párducot játszott.
Ez az esemény az Oliver Goldsmith Általános Iskolában történt egy diákelőadás keretében, Boyega kedvét pedig az sem vette el a színészettől, hogy szörnyű jelmezben kellett megformálnia azt a bizonyos leopárdot.

Fél gyerekkorát a színházban töltötte.
A londoni Peckham városrészben született és nőtt fel, és az itteni művészeti központ színházában kezdett el komolyabban foglalkozni a színészkedéssel. A színjátszókörökön való részvétel pedig annyira megtetszett neki, hogy egy idő után már az iskolából egyből a színházba ment, és nemcsak egészen estig maradt ott, de a hétvégéket is ott töltötte.

A sikert a szőrgombóc földönkívüliekkel való szembeszállás hozta meg neki.
A karrierjében az áttörést az Idegen arcok című sci-fi hozta el, amiben egy londoni gettóban a helyi utcai banda srácai szállnak szembe egy, meglehetősen furcsa külsejű lények által végrehajtott földönkívüli invázióval. Ez a film pedig nagyon tetszett annak a J. J. Abramsnek, aki aztán beválogatta őt a Star Wars: A ébredő Erő egyik főszerepére.

Leia hercegnő titokban tömte csokival.
A Star Wars-filmek tették világsztárrá, az ebben játszott renegát birodalmi rohamosztagos Finn szerepének kedvéért pedig rengeteget kellett edzenie, és szigorú diétát tartania. Utóbbi miatt kifakadt a forgatáson a Leiát játszó Carrie Fisher előtt, aki behívta magához a lakókocsijába, és megosztotta vele az édességbolt méretű csemegekészletét. Boyega ezután gyakori vendég lett Fishernél.

Sosem iszik alkoholt.
Szigorú diétája az alkoholra is vonatkozott, de ezt nemcsak a Star Wars forgatása idején tartotta, és nem is esik nehezére ragaszkodnia hozzá. Saját elhatározásából kerüli mindenfajta alkohol és drog fogyasztását.

A feledékenysége világbotránnyal fenyegetett.
A Star Wars-filmek mindig szupertitkos körülmények között készülnek, hiszen rajongók milliói akarják megtudni a leendő sztori részleteit. Ehhez képest Boyega egy alkalommal a hotelszobájában felejtett egy komplett forgatókönyvet, amit aztán valaki el is kezdett árulni a neten. A filmet gyártó Lucasfilm egyik alkalmazottja szerencsére gyorsan visszavásárolta a példányt, mielőtt minden kiszivárgott volna a készülő filmről, rengeteg mozinéző élményét és persze a stúdió bevételeit tönkretéve.

Már bélyegen is látható az arca.
Az új Star Wars-filmeket és az azokban játszott szerepét olyannyira fontos popkulturális jelenségnek ítélte meg az Brit Királyi Posta, hogy komplett sorozatot bocsátott ki ennek alkalmából. Ezek egyikén pedig Boyega látható Finnként.

Sorozatért kapta a legtöbb díjat.
Legutóbb az angliai bevándorlók több generációjának történeteit elmesélő Kis fejsze című emlékezetes antológia-sorozatban nyújtott emlékezetes alakítást, ezért pedig a karrierje eddigi legjelentősebb szakmai elismerései is kijártak, többek között Golden Globe-ot is nyert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.