Kollár Gábor = Krausz Gábor?

Minden bizonnyal ez a kérdés foglalkoztatja majd a nézőket, miután megnézték a TV2-n április 10-én, vasárnap este induló új heti sorozat, a Pepe első részét. A családi vígjátéksorozat sármos főszereplője ugyanis egy karakán, szigorú és kissé mogorva, ám elképesztően sikeres és elismert séf, aki nem mellesleg az egyik hazai tévés reality, a Séfek séfe zsűritagja is. Már a külső és a stílus is emlékeztethet minket valakire, a kétségeink azonban teljesen eloszlanak akkor, amikor meghalljuk, hogy főhősünket Gábornak hívják, a családneve pedig K betűvel kezdődik.

A Pepe nem teljesen hazai találmány, ugyanis az alapötletet egy spanyol sorozattól kölcsönözték a készítők. Az ilyesfajta adaptáció nem idegen a magyar tévés piacon, hiszen így készült a Mintaapák és a Korhatáros szerelem is, és mindkettő esetében láthattuk, hogy remekül a helyi viszonyokra tudták adaptálni a történetet, a szereplőket. A Pepe esetében is jól sikerült a "magyarosítás", ugyanis sehol sem érződik, hogy spanyol forgatókönyv szolgáltatta az alapot.

Jelenet a Pepe című új soroztból, ami április 10-én, vasárnap este indul a TV2-n Simon Kornél főszereplésévelForrás: TV2/sajtoszoba.tv

A történet főhősei szakácsok. A korábban már említett Kollár Gábor (Simon Kornél) hazánk egyik legismertebb sztárséfje, a minimalista konyha koronázatlan királya, aki a szakmájában ugyan rendíthetetlenül menetel előre, a magánéletében viszont hibát hibára halmoz. Megbukni látszik férjként és apaként is. Partnere a sorozat címszereplője, Pepe (Mucsi Zoltán), aki az élet minden területén csak csetlik-botlik, sem a szerelemben, sem a munkájában nincs szerencséje. Saját kockás abroszos kifőzdéje a csőd közelében áll, és egyik vendég sem értékeli a duplapaníros krokettet vagy a rántott disznósajtot.

Hogy a két férfit mi köti össze? Az a váratlan fordulat, hogy Gábornak valójában Pepe az apja, ám erről a pecsenyéző tulaja semmit sem tud. A fiatal sztárséf is csak a negyvenes éveiben szembesül a kegyetlen igazsággal, amikor igazinak hitt édesapja a halálos ágyán közli vele a tényeket. A férfi megkéri Gábort, hogy segítsen az apján és mentse meg a bukástól a vidéki éttermet. Így kerül főhősünk Dunaszéphelyre, ahol szép lassan nemcsak Pepét, hanem apja barátait, szerelmét és a városka lakóit is megismeri.

Krausz GáborForrás: Instagram/gabor.krausz

A séf nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy Michelin-csillagos éttermet varázsol a kifőzdéből, és úgy segít Pepének felfuttatni a helyet, hogy nem árulja el, valójában ő a gyermeke.

A csatorna szerint a Pepe mindent megkapott, ami ahhoz kell, hogy egy sorozat sikeres legyen. Az első két rész alapján elmondható, hogy a TV2 újdonsága nemcsak vicces, hanem szerethető is, és sikerült lefektetniük egy olyan történet alapjait, amelynek folytatását kíváncsian várják majd a televíziónézők. A negyvenes éveire Mácsai Pál vonásait magára öltő Simon Kornél magabiztos játékával uralja a képernyőt és remekül egyensúlyoz a marcona és unszimpatikus, mégis kedvelhető séf/főnök/apa/gyermek szerepében. Mucsi Zoltán ismét egy esetlen, balfék és szerencsétlen figurát kelt életre, hasonló karaktert, mint akit a Munkaügyekben vagy a Tóth Jánosban láthattunk tőle, mégsem éreztük azt, hogy ugyanazokkal a panelekkel dolgozna, hogy csak ugyanazt tudná játszani.

Nemcsak a főszereplők, hanem a mellettük feltűnő karakterek is bőven hordoznak magukban potenciált. Az első két rész alapján bőven lesz lehetősége a bicebóca Vincét játszó Kovács Lehelnek, hogy lubickoljon a kedvelhető pincér szerepében. Ugyancsak élvezhette a forgatást Medveczky Balázs, aki a pecsenyéző másik felszolgálójaként, a legyet is röptében elkapó Daniként sok tinilány szívét dobogtatja majd meg a mosolyával. Gábor alkalmazottját, aki segít majd a séfnek rendbe szedni a kifőzdét, Kovács Panka alakítja:, számára ez talán pályafutása eddigi legnagyobb szerepe, de az eddig látottak alapján megbirkózik a feladattal.

A további szerepekben feltűnik Pepe szerelmeként Básti Juli, kacér anyukaként Bozó Andrea, dörzsölt és számító polgármester-helyettesként Kálloy Molnár Péter, a sztárséfbe teljesen belezúgott, cuki cukrászként pedig Martinovics Dorinát láthatjuk majd.

A Pepe az egész család számára élvezhető vasárnap esti programnak ígérkezik, hiszen tiniszerelemben, humorban és finom ételekben sem lesz hiány.