A vámpírok miatt lett szőke Sarah Michelle Gellar – 10 érdekesség a 45 éves színésznőről

Forrás: Getty Images/Frazer Harrison -
Sarah Michelle Gellar színésznő magazin Szabados Dániel születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar gyökerekkel is rendelkezik, nem járhatott McDonald's-ba, nem akarnál vele verekedni, és a gyerekei születése meghökkentően ritka egybeesést hozott. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő sztárszínésznő, Sarah Michelle Gellar kapcsán.

Magyar gyökerekkel is rendelkezik.

1977. április 14-én New Yorkban született egy egészségügyet oktató anya és egy ruhaiparban dolgozó apa gyermekeként. Mindkét ágon zsidók a felmenői, apai oldalon Oroszországból, míg az anyain Magyarországról kivándorolva.

Ma 45 éves Sarah Michelle Gellar Forrás: Getty Images/Frazer Harrison

Evés közben fedezték fel.

Négyévesen épp egy étteremben ebédelt a szüleivel, amikor egy tehetségkutató ügynök felfigyelt rá. Két héttel később pedig már meg is kapta élete első szerepét egy tévéfilmben. Felkapott gyerekszínész lett belőle, aki mozifilmekben, reklámokban és színházban egyaránt játszott.

Csak inkognitóban mehetett McDonald's-ba.

Az 1980-as években szerepelt egy botrányt okozó Burger King-reklámban, ami beszólt a konkurens McDonald's-nak. Emiatt a McDonald's beperelte a Burger Kinget és Gellart is, az éttermeikbe pedig azért nem tehette be a lábát, mert az ominózus reklámban kijelentette, hogy „én csak a Burger Kingben eszem". Álruhában azért néhányszor besurrant Big Mac-et enni.

A vámpírok miatt lett szőke.

Az 1997-es év nagy fordulatot hozott az életében. Ebben az évben lett filmsztár a Tudom, mit tettél tavaly nyáron és a Sikoly 2. révén, és ekkor indul el a Buffy, a vámpírok réme című sorozat, ami hosszú évekre az egyik legismertebb színésznővé tette. A sorozat kedvéért festette szőkére az eredetleg barna haját.

Egykori tinisztár a férje.

A Tudom, mit tettél tavaly nyáron forgatásán ismerkedett össze a kilencvenes évek másik tinisztárjával, Freddie Prinze Jr.-ral. Randizni viszont csak évekkel később kezdtek el egymással, majd 2002-ben házasodtak össze, és azóta is együtt vannak. Sőt, sokszor szerepeltek közösen filmekben, mint például a Csaj nem jár egyedül, a Fedőneve: Pipő, vagy a Scooby Doo-mozikban.

Az igazi neve már nem is Sarah Michelle Gellar.

Az ötödik házassági évfordulójukra az volt az ajándéka a férjének, hogy titokban felvette a nevét, és a jeles eseményen az új jogsiját megmutatva okozott meglepetést. Azóta a hivatalos neve Sarah Michelle Prinze, de a stáblisták számára megtartotta a már jól bevált születési nevét.

Egyszerre ünnepli a két gyereke születésnapját.

De nem azért, mert ikrekről van szó! Az a minimális matematikai valószínűséggel előforduló eset történt a családjukban, hogy a Charlotte Grace nevű lányuk 2009. szeptember 19-én, míg a Rocky James nevű fiuk szintén szeptember 19-én, csak három évvel később jött a világra.

Nem akarnál vele verekedni.

Fekete öves tékvandós, ráadásul nem csak ezt a küzdősportot űzi: kickbokszban és bokszban is otthon van.

A gyerekkönyvek a hobbija.

Saját bevallása szerint, ha nem színésznő, akkor gyerekkönyvíró lett volna. A fő hobbija pedig régi gyerekkönyvek gyűjtése, különös tekintettel Dr. Seuss műveire.

Manapság inkább csak a hangjával találkozhatsz.

A gyerekei születése után tudatosan visszafogta a színészi karrierjét. A 2009-es Elrabolt élet óta például nem is szerepelt mozifilmben, de a tévésorozatok nézői is inkább animációs karakterek szinkronhangjaként találkozhattak vele mostanában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.