Inkább osztálykirándulásra ment volna a Trónok harca szereplőválogatása helyett Maisie Williams

Forrás: HBO -
portré magazin Arya Stark Maisie Williams Trónok harca születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arya Starkként ismerte meg a világ, de ha rajta múlt volna, lemarad a Trónok harcáról a 25. születésnapját most ünneplő színésznő, akit a jeles alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk.

A becenevén szerepel.


Margaret Constance Williams néven született az angliai Bristolban. A Maisie egyrészt a Margaret közkeletű becézése, másrészt egy képregényfigura neve, akire kislánykorában hasonlított, és azóta így hívja mindenki.

Az apja nélkül nőtt fel.


Mindössze négy hónapos volt, amikor a szülei elváltak, és az apja nem igazán vette ki a részét a felneveléséből. Szerencsére így is megkapta a szülői támogatást az édesanyjától és a nevelőapjától, sőt az édesanyja az egyetemi munkáját is otthagyta a lánya színészi karrierjének segítése érdekében.

Ma 25 éves Maisie Williams Forrás: Dave Benett/Getty Images for Mondrian Shoreditch/David M. Benett

Táncos szeretett volna lenni.


Az első szerelme a tánc volt, és profi táncos karrierről álmodozott. Ennek érdekében pedig éveken át a legmagasabb szinten kapott képzést többek között street dance, freestyle, sztepp, modern balett és musical műfajokban is.

Ha rajta múlik, lemaradt volna a Trónok harcáról.


Nem akart elmenni a Trónok harca szereplőválogatására, egyrészt, mert csalódott volt egy korábbi casting kudarca miatt, másrészt, mert akkor volt az iskolai osztálykirándulása. Az édesanyja viszont addig győzködte, míg elment a meghallgatásra, és megkapta az életét megváltoztató szerepet a szuperprodukcióban.

Nem csak a képernyőn tűnik picinek.


A Trónok harcában persze eleinte még egy serdületlen kislányt és mindenki kishúgát játszotta, így a testmagassága illett is a szerephez, de Maisie Williams azóta sem nőtt meg, és a 155 centiméteres termetével az egyik legkisebb színésznőnek számít a szakmában.

Közös tetkója van Sansa Starkkal.


A Trónok harcában a nővérét, Sansát játszó Sophie Turner az életben is az egyik legjobb barátnője lett, ezt pedig egy közös tetoválással is kifejezték. Annak a napnak a dátumát varratták magukra, amelyiken mindkettőjüket beválogatták a Trónok harcába.

Divatossá tett egy nevet.


A Trónok harcában nagyon gyorsan ő lett az egyik közönségkedvenc szereplő, általa pedig Arya Stark karaktere igazi popkulturális ikonná vált. 2012-ben az Arya lett a legnagyobb népszerűségnövekedést elérő női keresztnév az Egyesült Államokban, és azóta más országokban is felkerült a leggyakoribb újszülöttnevek 100-as listájára.

A Trónok harcában nagyon gyorsan ő lett az egyik közönségkedvenc szereplő, általa pedig Arya Stark karaktere igazi popkulturális ikonná vált Forrás: HBO

Nemcsak színésznő, de startup-főnök is.


A színészkedés mellett számos saját projektje van, amelyek közül több startup formában komoly befektetéseket szerzett már. Az egyik a Daisie nevet viseli, feltörekvő művészeknek és kreatív szakembereknek kínál lehetőséget, hogy megtalálják egymást és a produkcióik iránt érdeklődőket. De indított már saját unisex ruhamárkát is, utóbbit nem függetlenül attól, hogy a párja Reuben Selby divattervező.

Saját teknősdinasztiája van.


A teknősök a kedvenc állatai, és egy többgenerációs dinasztiát tart belőlük otthon. Azt nyilatkozta, hogy ha egyszer lesz gyereke, ő majd nem ékszereket fog örökölni tőle, hanem a mindenkit túlélő teknősöket.

Punk ikonként láthatod legközelebb.


Már leforgott a Pistol című sorozat az Oscar-díjas Danny Boyle rendezésében, ami a Sex Pistols korszakos punkzenekaráról szól, és amiben Maisie Williams azt a Jordan művésznevű modellt-divatikont alakítja, aki lényegében megteremtette a punkcsajok máig élő külsőségeit, a szakadt harisnyától a sötétre festett szemekig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.