Gyász! Elhunyt a népszerű gyermekkönyv szerzője

halál szerző Raymond Briggs gyász gyermekkönyv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
88 éves korában elhunyt A hóember szerzője, Raymond Briggs. A szomorú hírt sírva jelentette be a családja. 

88 éves korában elhunyt Raymond Briggs díjnyertes illusztrátor, aki az egyik legelismertebb és legkedveltebb szerző volt, leginkább az 1978-as klasszikusokról és a Télapó meséről ismertek.

"Tudjuk, hogy Raymond könyveit világszerte emberek milliói szerették és érintették meg, akik szomorúan fogadják ezt a hírt. A rajongóktól kapott rajzokat – különösen a gyerekrajzokat – amiket a könyvei ihlettek, Raymond nagy becsben tartotta, és a stúdiója falára tűzte ki. Gazdag és teljes életet élt. Szerencsésnek tartotta magát" – írta a család közleményében.

Raymond pályafutása során számos díjat és elismerést kapott: többek között a Kurt Maschler-díjat, Az év gyermekkönyvét, a holland Ezüsttoll-díjat, valamint a tekintélyes Kate Greenaway-díjat kétszer is elnyerte - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.