60 éves lett Demi Moore, akit több ezer baba vár otthon – 10 érdekesség a világsztárról

magazin Demi Moore
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 évesen találkozott először az apjával, indián vér is folyik az ereiben, egy rockzenésztől kapta a nevét, és három operatőrrel filmeztette le a szülését. 60. születésnapját ünnepli a hollywoodi sztárszínésznő Demi Moore, akit a jeles alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk.

13 évesen találkozott először az apjával
A biológiai apja, Charles Harmon még a születése előtt otthagyta a családot, az édesanyja pedig rövidesen összejött egy Danny Guynes nevű férfival, aki így Demi Moore nevelőapja lett, sőt a névadója is, hiszen Demi Guynes néven anyakönyvezték. 13 éves koráig Guynes-t hitte az apjának, ekkor talált meg régi iratokat, amikből kiderült az igazság, és felvette a kapcsolatot Harmonnal.

Indián vér is folyik az ereiben
Az ősei között főként angolokat és skótokat találhatunk, kisebb részben walesieket és franciákat, de egy kevés cseroki indián vér is folyik az ereiben.

Egy kevés cseroki indián vér is folyik az ereiben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Castle Rock Entertainment / Lobell Bergman Productions

Negyvenszer költöztek gyerekkorában
A nevelőapja munkája miatt állandóan új helyre költözött a családjuk, összesen 40 alkalommal, míg velük élt. De ezen kívül is zűrös családi viszonyok uralkodtak náluk: a szülők rendszeresen alkoholizáltak és veszekedtek, nem egyszer verekedtek is. A színésznő édesanyja és nevelőapja kétszer házasodott össze és vált egy egymástól, a második után Danny Guynes öngyilkos lett.

Tiniként nemi erőszak áldozata lett
2019-ben jelent meg a magyarul Kívül-belül címmel olvasható önéletrajza, amiben számos titkába engedett bepillantást. Így abba is, hogy 15 évesen megerőszakolta őt az a férfi, akitől akkoriban a házukat bérelték, és hogy még durvább legyen a sztori, a férfi állítása szerint ő fizetett azért Demi Moore anyjának, hogy „megkapja" a lányát. A színésznő sosem tudta meg az igazságot az üggyel kapcsolatban.

Egy rockzenésztől kapta a nevét
Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy 16 évesen lelépett otthonról, és egyedül próbált meg boldogulni, számos munkát vállalva, többek között recepciósként, adósságbehajtóként, és modellként. 18 évesen jött össze a rockzenész Freddy Moore-ral, aki az első férje lett, és akinek a vezetéknevét azóta is használja.

Három operatőrrel filmeztette le a szülését
Háromszor ment férjhez: Moore mellett négy évig tartott a frigy, majd Bruce Willis-szel alkotott hollywoodi álompárt közel másfél évtizedig. Három gyerekük született, és az első érkezését olyannyira emlékezetessé akarta tenni Moore, hogy három profi operatőrt fogadott fel az események rögzítésére. A harmadik házasságát a nála 15 évvel fiatalabb filmsztár Ashton Kutcherrel kötötte, ennek 2013-ban lett vége.

Demi Moore 2003-ban három lányával és volt férjeivel, Bruce Willis-szel és Ashton Kutcherrel Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Drogfüggőt játszva küzdötte le a saját függőségét
A karrierje kezdetén a hirtelen jött hírnév és gazdagság elragadta magával, így néhány évig szinte mást sem csinált, mint bulizott, és közben sikerült rászoknia a kokainra is. A Szent Elmo tüze című filmben épp drogfüggőt kellett játszania, de amikor a forgatáson is beállva jelent meg, a rendező Joel Schumacher megfenyegette, hogy kirúgja a filmből, és aláíratott vele egy kötelezettségvállalást. A színésznő ezután abbahagyta a drogfogyasztást, és később sem tért vissza hozzá.

Botrányt okozott egy terhes címlappal
Minden idők egyik leghíresebb magazinos címlapján is ő szerepelt: a Vanity Fair 1991-es egyik számának elején hét hónapos terhesen és meztelenül pózolt. A címlap botrányt okozott, és messzire vezető vitákat indított el a nőiségről és a női test ábrázolásáról.

Minden idők egyik leghíresebb magazinos címlapján is ő szerepelt Forrás: ZUMA Press/© 1991 by Scott Mc Kiernan/Scott Mc Kiernan

Ő volt a világ legjobban fizetett színésznője
1995-ben az amúgy csúnyát bukó Sztriptíz című filmért 12 és fél millió dolláros gázsit kapott, ezzel pedig ő lett minden idők legjobban fizetett színésznője.

Több ezer baba várja otthon
Az első számú hobbija a babák gyűjtése a különleges Barbie-któl elkezdve az olyan régi porcelánbabákig, amiknek nem egyszer igazi emberi hajból készítették a frizuráját. A gyűjteménye mára több ezer darabból áll, és szeretne egyszer egy babamúzeumot nyitni belőlük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.