Vér tapad a kezükhöz – Hírességek, akik már öltek embert

Forrás: Getty Images for IMDb/2020 Getty Images/Tommaso Boddi -
gyilkosság Amy Locane Venus Williams Johnny Lewis Caitlyn Jenner magazin O.J. Simpson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak civilek követnek el gyilkosságokat: előfordult már nem is egyszer, hogy hírességek oltották ki valaki életét. Ezt sokszor nehéz elképzelnünk olyanokról, akiknek, úgy tűnik, hogy az élete csupa siker és csillogás. Volt, aki véletlenül okozott autóbalesetet, de olyan is, aki ittasan ült a volán mögé, és ez vezetett a tragédiához. Ám arra is akad példa, hogy egy sztár szándékosan, kegyetlenül meggyilkolt valakit...

Caitlyn Jenner

Kylie és Kendall Jenner édesapja, valamint Kim Kardashianék mostohaapja ma már nőként éli mindennapjait nemátalakító műtétje után. A Bruce Jennerként született olimpiai bajnok 2015-ben okozott egy végzetes autóbalesetet. Egy Los Angeles-i autópályán tartott hazafelé, amikor nem vette észre, hogy a forgalom lelassított, így belehajtott az előtte haladó autóba, amely átsodródott a szemközti sávba, frontálisan ütközve az arra haladó Hummerrel. Kim Howe életét veszítette a balesetben.

Jenner vállalta a felelősséget, önként vérvizsgálatnak vetette alá magát, amely során kiderült, hogy nem fogyasztott drogot vagy alkoholt, ráadásul a sebességhatárt sem lépte át, így nem vádolták meg halálos közúti baleset okozásával. Állítólag egy paparazzi elől menekült, ezért volt figyelmetlen. Viszont az áldozat családja beperelte őt, de peren kívül sikerült megegyezniük egy 800 ezer dolláros összegben.

Forrás: Getty Images for IMDb/2020 Getty Images/Tommaso Boddi

O. J. Simpson

Az egykori futballsztár és felesége, Nicole Brown 1992-ben váltak el, ám ezt követően újra megpróbálták együtt. Ám a kapcsolatuk továbbra is viharosnak bizonyult; bántalmazásokról és megcsalásokról lehetett hallani, így ismét szétmentek. Nem sokkal ezután viszont Nicole-t és új párját, Ronald Goldmant holtan találták az otthonuk előtt.

A jelek brutális gyilkosságra utaltak, és a gyanú O. J-re terelődött, sőt a férfi menekülőre is fogta, később viszont megadta magát. Mindezek után azonban 1995-ben felmentették a gyilkosság vádja alól. Csakhogy a nő családja polgári pert indított, amiben végül megállapították a felelősségét a gyilkosságot illetően, és 33 millió dolláros kártérítést szabtak ki. Ám O.J a mai napig tagadja a vádakat. A sztár évekkel később fegyveres rablás miatt került börtönbe, 9 évet ült.

Forrás: AFP

Venus Williams

A teniszcsillag nem szándékosan ölt, egy szerencsétlen autóbaleset következtében okozta egy idős ember halálát. A zöld lámpánál Williams elindult autójával, de egy másik jármű elévágott, így lefékezett. Majd, amikor újra elindult, már piros volt a lámpa, és egy idős házaspár autójának ütközött. A 78 éves Jerome Barsont súlyos sérülésekkel szállították kórházba, és két héttel később meghalt. A sportolót végül nem ítélték el, mert a vizsgálatok során kiderült: egyik sofőr sem volt felelős a balesetért, a harmadik autó okozta a tragédiát.

Forrás: Getty Images/Richard Heathcote

Amy Locane

A Melrose Place sztárja szintén közúti balesetet okozott, csakhogy ő nem egészen volt ártatlan, ugyanis jelentős mennyiségű alkoholt találtak a vérében az ütközés után, ráadásul a sebességhatárt is jócskán túllépte. Úgy tudni, ő is azzal próbálta menteni a helyzetet valamennyire, hogy arra hivatkozott, hogy üldözték. A karambolban elhunyt egy 60 éves nő. Amyt három év börtönbüntetésre ítélték, ám sokan felháborítóan enyhének találták a büntetést. A bírák a sztár két fogyatékkal élő gyermekére hivatkoztak az ítélet meghozatalakor. Ám itt nem ért véget a történet: 2019-ben ugyanis újra elővették az ügyet, éppen emiatt. A színésznőre így még további öt év börtönt szabtak ki.

Forrás: Getty Images/FilmMagic/Mathew Imaging

Johnny Lewis

A Kemény motorosok és a Narancsvidék színésze, illetve Katy Perry volt párja egy zavaros gyilkossági ügybe keveredett, amelynek a végén ő is életét veszítette. Johnny csak nemrég szabadult a börtönből, amikor ismeretlen okból meggyilkolt egy 81 éves nőt, akinek a lakását bérelte, sőt annak macskájával is végzett. Majd az egyik szomszédot is megtámadta: a szemtanúk szerint úgy viselkedett, mint egy őrült.

Ezután elmenekült; később visszatért a tett helyszínére, felment a tetőre, ahonnan leesett, és életét vesztette. Pontosan nem tudni, hogy öngyilkos akart-e lenni, vagy baleset történt. A rendőrség arra gyanakodott, hogy drog hatása alatt állt, de nem találtak semmilyen kábítószert a szervezetében. A családja azzal magyarázta a történteket, hogy 2011-es motorbalesete során súlyos fejsérülést szenvedett, ezért gyakoriak voltak nála a dühkitörések és a pszichotikus tünetek.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.