Harmadik hete vezeti a kasszasikerlistát James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja

Forrás: Fórum Hungary -
James Cameron Avatar: A víz útja kasszasiker Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmadik hete vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát James Cameron filmje, az Avatar: A víz útja, amelynek globális mozis jegybevétele vasárnap már elérte az 1,38 milliárd dollárt (516 milliárd forintot).

A hétvégén a képzeletbeli Pandora bolygón játszódó sci-fi a Comscore adatai szerint 63,4 millió dollárt (23,7 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai jegypénztáraknál, s ezzel amerikai és kanadai jegybevétele már 421,6 millió dollárra (157,7 milliárd forintra) rúg.

A nemzetközi piacon az Avatar folytatása 957 millió dolláros (358 milliárd forintos) jegyeladásnál tart, ebből 153 millió dollárért (57,2 milliárd forintért) Kínában váltottak rá jegyet a nézők.

Az Avatar: A víz útja vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát Forrás: Fórum Hungary

A Disney 20th Century Fox stúdiója által forgalmazott látványos, több mint háromórás film globális bevétele vasárnapra már 1,38 milliárd dollár volt. A produkció sikere jelentősen hozzájárult a 2022-es észak-amerikai mozis jegybevételek növekedéséhez: a tavalyi összbevétel végül elérte a 7,46 milliárd dollárt (2792 milliárd forintot). Ez 63 százalékkal haladta meg a 2021-es év bevételét, amelyre még rányomta a bélyegét a pandémia miatti visszaesés.

Az Avatar: A víz útja a Cameron által tervezett Avatar-filmsorozat második része. A 2009-ben bemutatott, három Oscar-díjat is elnyert Avatar minden idők legnagyobb kasszasikere lett 2,9 milliárd dolláros (1085 milliárd forintos) globális jegybevételével. Az eredeti film történetének fonalát több mint tíz évvel később folytató Avatar: A víz útja a Pandorán élő Sully család hányattatott sorsát követi. A film főbb szerepeit Sam Wothington, Zoe Saladna, Sigourney Weaver és Kate Winslet alakította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.