Johnny Depp mulatója előtt, öccse karjaiban halt meg River Phoenix

River Phoenix Paul Walker Audrey Hepburn filmszerep magazin utolsó film Charlie Chaplin Robin Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem lenne törvényszerű, de mégis rengeteg példát láttunk arra a filmtörténelemben, hogy az igazán nagy sztárok élete tragikus véget ér. Az egykori csillagokat vagy egy betegség kényszerítette térdre vagy üldözte öngyilkosságba, vagy egy kegyetlen balesetben távoztak idő előtt a Földről.

Egyes színészek nem élhették meg az utolsó filmjük bemutatóját, míg mások még egyszer utoljára viszontláthatták magukat a filmvásznon.

Audrey Hepburn

A legnagyobb női ikonok egyike: olyan filmekkel alkotott maradandót, mint a Római vakáció, az Álom luxuskivitelben és a My Fair Lady; visszavonulása után pedig jószolgálati nagykövetként járta a Föld legszegényebb országait. Audrey Hepburn utolsó filmjét 1989-ben, négy évvel a halála előtt mutatták be a mozikban. Az Örökké címet viselő alkotásban a színésznő egy angyalt alakít, aki egy mennyei erdőben fogadja, majd pedig segíti a film főhősét.

Audrey Hepburn utolsó filmje, Az Örökké. Az alkotásban a színésznő egy angyalt alakít Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Charlie Chaplin

A némafilmek koronázott királya szinte élete végéig alkotott, ám a kezdeti sikereit a hangosfilmkorszak beköszönte után már nem tudta megismételni. Legutolsó filmje A hongkongi grófnő, melyet halála előtt tíz évvel mutattak be a mozik. Az alkotásnak ő volt a rendezője, forgatókönyvírója és zeneszerzője is, sőt egy kis szerepben még a vásznon is feltűnt a történetben megjelenő hajó legénységének tagjaként.

A némafilmek koronázott királya szinte élete végéig alkotott, ám a kezdeti sikereit a hangosfilmkorszak beköszönte után már nem tudta megismételni Forrás: AFP

Hiába játszottak benne olyan sztárok, mint Marlon Brando vagy Sophia Loren, a filmet nem szerették a kritikusok, és a nézők sem tolongtak, a bukás pedig megviselte az idősödő Chaplint. Kis szépségtapasz lehetett számára, hogy az 1967-es film egyik betétdala, melyet maga Chaplin írt és Petula Clark énekelt, világsiker lett.

Paul Walker

Idén novemberben lesz tíz éve, hogy autóbalesetben életét vesztette Paul Walker. A tragédia híre megrázta az egész világot, hiszen a Halálos iramban-filmeknek köszönhetően emberek milliói kedvelték a tehetséges színészt. Halála évében négy filmjét is bemutatták, ilyen sok premierje egy éven belül sosem volt Walkernek. Ezekből egynek a bemutatóját már nem élhette meg, ahogyan a 2014-es Veszélyzóna, és a 2015-ben mozikba küldött Halálos iramban 7. debütálását sem.

Idén novemberben lesz tíz éve, hogy autóbalesetben életét vesztette Paul Walker Forrás: UIP-Duna Film

A film készítői egy megható zárójelenetben emlékeztek meg az időközben elhunyt sztárról, melyet még azok is ismerhetnek, akik nem látták a Halálos iramban hetedik részét.

River Phoenix

Már harminc éve nincs közöttünk jelen korunk egyik legtehetségesebb színészének, Joaquin Phoenixnek a testvére, River. A Joker sztárjának bátyja 1993-ban vesztette életét, miután Johnny Depp mulatójában többféle kábítószert is fogyasztott, melyektől rosszul lett. Kivitték a levegőre, ahol összeesett, és a mentő kiérkezése előtt meghalt öccse, Joaquin karjaiban. Nem sokkal halála előtt forgatta utolsó filmjét, a Dark Bloodot, melyet 19 évvel Phoenix halála után csak 2012-ben láthatott a fesztiválközönség. Ha nincs a tragédia, Leonardo DiCaprio helyett River kapta volna Jack szerepét a Titanicban, ugyanis a rendező, James Cameron vele képzelte el a filmet.

River Phoenix utolsó filmjét, a Dark Bloodot nem sokkal halála előtt forgatta Forrás: IMDb

Robin Williams

Az egyik legnagyobb nevettető volt, akinek filmjein generációk nevelkedtek, az élete azonban mégsem volt olyan vidám, mint amilyenné tette másokét. Williams régóta küzdött már a depresszióval és a demenciával, míg végül 2014-ben nem látott más kiutat, csak az öngyilkosságot. Akárcsak Paul Walker, Robin Williams is számtalan premiert ünnepelhetett volna halálának évében, ugyanis négy filmjét is mozikba küldték 2014-ben, sőt még a tévében szerepelt az Eszementek című vígjátéksorozatban.

Legutolsó filmje, az Éjszaka a múzeumban filmsorozat harmadik része volt, ebben Theodore Rooseveltet alakította Forrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/20th Century Fox/20Th Century Fox

Legutolsó filmje, melyben láthatta őt a közönség, az Éjszaka a múzeumban filmsorozat harmadik része volt: ebben Theodore Rooseveltet alakította. Ezt követően volt még egy posztumusz bemutatója, a Megtehetek bármit, ám ebben csak a hangját hallhatta az angolszász közönség, mivel ő szólaltatta meg a filmben szereplő kutyát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.