Szirtes Dávidot a Sztárban sztár leszek! színpadán ismerhették meg sokan, most pedig A Dal 2023-ban láthatják őt a nézők.

A mindössze huszonegy éves Szirtes Dávid számos ismert pályatársával szemben holnap a Duna csatorna "A Dal 2023" dalválasztó műsorának első válogatójában bizonyíthatja rátermettségét. A néhány hónapja még a Sztárban sztár leszek! színpadán más sztárok bőrébe bújó énekes első "Az igazi történeted" című dala közel ötszáz nevezett versenydalból jutott a legjobb negyven közé. Az ezúttal már a saját arcával versenyző énekest különös kötődés köti dalához.

Szirtes Dávid holnap „A Dal 2023” színpadán bizonyítForrás: Miskolczi Milán

"Nem szeretek a múltammal haknizni, mert nagyon távol áll tőlem ez a fajta megnyilvánulás. Sajnos azonban az életem nagyobb szakaszát érinti egy időszak, ami nem túl jól zajlott. Egyéves voltam, amikor édesapám elhagyott minket, anyu pedig nem tudta azokat a körülményeket biztosítani, amelyek egy kisgyerek számra szükségesek lettek volna. Négyévesen a nagymamához kerültem, aki a haláláig szeretetben nevelt. Mama halálával tizenegy évesen visszakerültem édesanyámhoz, ahol a korábbiakhoz képest még rosszabb körülmények fogadtak. Három évvel a mama halála után saját magam kérelmeztem, hogy gyámszülőkhöz kerülhessek, akik viszont nem támogatták a zenei álmaimat"- jegyzi meg Dávid, aki most ezen életszakaszából merítve készítette el az első dalát.

"A bemutatkozó dalom lényegében Czinke Máténak köszönhetem, ő írta, magam a témát szolgáltattam. Máté egy dinamikus popdal köntösébe öltöztetve fogalmazta meg azt, ami számomra a legfontosabb volt, hogy nem adtam fel a gyermeki álmaimat, és minden, amit elképzeltem, az úgy volt jó. Boldog vagyok, hogy az első dalomat "A Dal 2023" színpadán mutathatom meg. Bízom benne, hogy lesz olyan, akit megérint majd az üzenet, hogy nem szabad feladni a gyermeki álmokat, vágyakat" – teszi hozzá a fiatal énekes. Dávid bemutatkozó videoklipjét az elsők között láthatjátok nálunk: