Eltemették Jane Birkint: lányai könnyek közt búcsúztak az énekesnőtől - Fotók

Forrás: AFP/Julien De Rosa -
temetés Jane Birkin énekesnő templom
Könnyek között búcsúztak Jane Birkin brit születésű legendás francia színész- és énekesnőtől hétfőn, Párizs szívében, a Saint-Roch (Szent Rókus) templomban családtagjai, rajongói és a filmvilág csillagai.

A gyászolók között ott volt Catherine Deneuve filmsztár, Vanessa Paradis énekesnő és Brigitte Macron, a francia first lady is.

Catherine Deneuve és Benjamin Biolay francia énekes Jane Birkin temetésén Forrás: AFP/Julien De Rosa

A rajongók a templom előtt a Rue des Pyramides és a Rue Saint-Honoré sarkán álló óriáskivetítőn követték a gyászszertartást, "Mindörökre Jane", "Köszönjük, Jane Birkin" feliratú transzparenseket tartva a magasba. A hangszórókból a 76 évesen elhunyt Jane Birkin dalait, köztük a La Javanaise-t játszották a francia főváros első kerületében.

Jane Birkin lányai, Lou Doillon (balra) és Charlotte Gainsbourg (jobbra) könnyek közt kísérték édeanyjukat Forrás: AFP/Julien De Rosa


"Már érzem az űrt, amelyet maga után hagyott" - búcsúzott a szertartáson Charlotte Gainsbourg színész- és énekesnő, Jane Birkin lánya. "Anyám, köszönöm, hogy nem voltál hétköznapi és észszerű" - mondta a színésznő másik lánya, Lou Doillon színész- és énekesnő.

Jane Birkin temetése Forrás: AFP/Julien De Rosa

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin már 2021-ben egy enyhébb stroke-ot szenvedett. Július 16-án, párizsi otthonában halt meg. Külföldön leginkább 1969-es érzéki slágeréről, a Je t'aime. moi non plus-ről ismerték, amelyet szerelmével, Serge Gainsbourg-ral adott elő. Franciaországban, ahol az 1960-as évek végétől élt, dalaival, tucatnyi filmben játszott alakításaival vált ismertté.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.