A Pál utcai fiúk szerzőjét, Molnár Ferencet nem szülőhazájában, hanem New Yorkban temették el. Az író ott töltötte utolsó éveit, és a kint élő magyarok rendszeresen látogatják az emlékhelyet. Így volt ez most, halottak napján is. 

New York Queens városrészében, azon belül is az 1842-ben alapított eredetileg metodista Linden Hill temetőben található az 1952-ben elhunyt Molnár Ferenc végső nyughelye. Ez 365 hektáros méretével ez az Egyesült Államok egyik legnagyobbb sírkertje.

Az író sírját rendszeresen látogatják, és nem csak honfitársaink, Molnár Molnár irodalmi műveivel fergeteges sikereket ért el külföldön is, sőt, elképesztő gyorsan világhírű lett. Színházi műveit – Liliom, Játék a kastélyban, A Pál utcai fiúk, Az üvegcipő stb... - telházas előadásokkal játszották szerte a világon. sírkövén a következő felirat található: Te csak aludjál, Liliom - írja a Lakáskultúra, ahol az író sírjáról készült friss fotókat is megnézheted

Molnár FerencForrás: Wikipédia/Uher Ödön - Neumann-ház

Molnár magánélete viharosan alakult, 1923-ban, az Égi és földi szerelem című darab próbáin ismerkedett meg Darvas Lilivel, ám az író akkor még házas volt. Menthetetlenül egymásba szerettek, az író még darabot is írt hármójuk szerelmi háromszögéről. Az üvegcipő azt üzeni az olvasóknak és a színház szerelmeseinek, hogy nem csak a mesékben van olyan, hogy a szolgálólány elnyeri a herceg szerelmét. Végül az életben is így lett: Molnár Ferenc elvált primadonna feleségétől, Fedák Sáritól és 1926-ben feleségül vette Darvas Lilit: szerelmükről itt olvashatsz bővebben. Rendhagyó kapcsolat volt az övék. Az író gyengéje volt a szebbik nem, és bár életük végéig kitartottak egymás mellett, mégis többször éltek egymástól távol.

A közkedvelt színésznő 1974. július 23-án hunyt el New Yorkban. Végakaratának megfelelően a Linden Hill temetőben helyezték örök nyugalomra, kissé távolabb Molnár Ferenc sírjától.