közúti baleset tragédia kézilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos közúti balesetet szenvedett a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatát szállító autóbusz szombaton Kapuvár és Vitnyéd között. A szerencsétlenségben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette. A balesetnek - a halálos áldozatok mellett - 15 sérültje van.

A sportolókat szállító busz frontálisan ütközött egy, eddig tisztázatlan okból a sávjába áttért személyautóval, majd az árokba borult. A kisalfold.hu beszámolója szerint Tapodi a helyszínen belehalt sérüléseibe. Fűzyt a helyszínen újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba, de annyi vért vesztett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A portál úgy tudja, hogy Natasa Kovacevicnek, a győri együttes szerb játékosának a lábát amputálni kellett. A két halálos áldozaton kívül a buszon utazó többi 14 ember mindegyike, valamint a személygépkocsi vezetője is megsérült. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították a mentősök. Az Országos Mentőszolgálat három mentőhelikoptere és 8 mentőautója vett részt a mentésben. A történtekről bővebben az origo.hu-n olvashatsz.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Időközben őrizetbe vette a rendőrség azt az idős férfit, akit a két halálos áldozatot követelő buszbaleset okozásával gyanúsítanak - közölte az MTI-vel szombat este a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A 69 éves kapuvári férfi jelenleg mellkas-sérülésekkel a győri kórházban fekszik.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.