Katalin hercegnő Vilmos herceg templom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő és Vilmos herceg Sandringhamban, a Szent Mária Magdolna templomban vett részt szerda délelőtt a karácsonyi misén.

A hercegi pár a kis Györgyöt azonban otthon hagyta - a baba nem vett részt a tradicionális szertartáson. Vilmos a gyülekező tömegnek elárulta, hogy nagyszerűen indult a reggelük a pici babával, és alig várja, hogy jövőre, amikor György már nagyobb lesz, szintén velük tartson. Katalin szokás szerint igen csinos volt: egy tengerészkék - sötétzöld kockás Alexander McQueen kabátot viselt egy zöld kalappal és csizmával.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

Idén egyébként az emlékezés, a számvetés fontosságát hangsúlyozta karácsonyi üzenetében a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő hagyományosan karácsony első napján szól az Egyesült Királyság és a zömmel egykori brit gyarmatokból álló Nemzetközösség népeihez, idei beszédében feltűnő hangsúlyt helyezett uralkodásának eddigi több mint hat évtizedére, és az üzenetből alig burkolt utalás volt kiolvasható arra, hogy a királyi család ifjabb nemzedékei egyre többet vállalnak át az uralkodói kötelezettségekből.

A karácsonyi beszéd felvételén számos részletet bejátszottak annak a történelmi fotósorozatnak a készítéséről is, amely György herceg októberi keresztelője után született. Csaknem 120 éve - vagyis Viktória királynő uralkodása óta - most első ízben fordult elő, hogy az uralkodó és a brit trón három várományosa ugyanazon a hivatalos portrén szerepelt. A fotókon ugyanis együtt látható II. Erzsébet királynő, Károly trónörökös, valamint Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia -, és György herceg. Legutóbb 1894-ben, a későbbi VIII. Eduárd keresztelőjén készült hasonló családi fotó: az a kép az agg Viktória királynőt, a kis Eduárd herceget, valamint Eduárd apját és nagyapját, a későbbi V. Györgyöt és VII. Eduárdot ábrázolta együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.