Sportos nyaralás a Velencei-tónál

Forrás: velenceito.info -
kemping Velencei tó nyaralás gyerekkel sportolás kerékpár termálfürdő Gárdony Pákozd kerékpár út nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél olyan nyaralást, amely nem csak a napozásról szól? Kiruccannál egy napra valamilyen természetes víz mellé, de aktív időtöltést keresel? Irány a Velencei-tó!

Sport és gyógyvíz

A Velencei-tóról kevesen tudják, hogy vize nemcsak a hőmérsékletével frissít fel a nyári melegben. A víz olyan gazdag ásványi anyagokban, főként nátriumban és magnéziumban, hogy ezzel is frissíti és regenerálja a kimerült szervezetet, sőt, akár reumatikus fájdalmak enyhítésére is alkalmas.

Forrás: velenceito.info

Hatását a tó számos strandja közül a legsportosabban a gárdonyi Sport Beach strandon élvezheted, amelyet tavaly beválasztottak a világ 66 legjobb strandja közé. Az egyedülálló, öko szemléletű turisztikai centrumban a családdal érkezők is igazán jól érezhetik magukat, hiszen a legkisebbeket gyereköböl, pelenkázó- és szoptatóhelyiség, öko játszótér és sóhomokozó várja. A sportosabb családtagok viszont a strandfoci- és strandröplabda-pályát használhatják ki, de van itt streetball- és lábtenisz-pálya, minitenisz és petanque is. A vízben fejelő-, kosárlabda-, korfball-, röplabda- és tollaslabdapálya gondoskodik az aktivitásról, aki pedig a felsoroltaknál bonyolultabb sportokra vágyik, annak ott a szörf- és a vitorlás-oktatás. Az adrenalinfüggőket a kalandpark várja. A büfében bioételekből is van választék, és szállásról sem feltétlenül kell gondoskodnod, hiszen a strand mellett kemping is működik.

A Life.hu extra tippje:

Kapcsolódj ki a Velencei-tó partján! Családi nyaralás Agárdon - 3613 Ft/fő/éjtől

De valódi termálfürdőt is találsz itt, mégpedig Agárdon. Az 1000 méter mélyről feltörő gyógyvíz ásványi anyag tartalma a mozgásszervi megbetegedések, reumás panaszok, kopások, valamint a nőgyógyászati problémák gyógyszere lehet. Az agárdi termálfürdőben, amely mellett szintén kempinget találsz, a kültéri és beltéri gyógymedencék mellett reumatológiai és wellness-kezelések, szépségszalon, masszázs és tematikus szauna-szeánszokat kínáló szauna gondoskodik egészségedről és szépségedről.

Forrás: mesterfoto.blogspot.hu/Mester Tibor

A velencei Velence Resort&Spa-ban is kiszakadhatsz a mindennapokból. Élmény- és gyógymedencékben pihenhetsz – az utóbbiak vize összetételében leginkább a budapesti Gellért és Széchenyi fürdő vizére hasonlít, fokozza az ellenálló képességet, frissít, regenerál, jól hat az ízületi és az egyéb mozgásszervi betegségekre, de a nőgyógyászati problémákra is. Lazíthatsz a szaunaparkban, a tepidariumban és a pihenőteraszon, de a masszőrök és a kozmetika szolgáltatásait is igénybe veheted. Ha pedig ennél aktívabb időtöltésre vágysz, bérelhetsz kerékpárt, de a kardio- vagy a squash-teremben is átmozgathatod magad. A legkisebbeket babaúszás várja.

A Life.hu tippje:

A sportos tóparti üdülőhelyeken a kicsik sportjáról is gondoskodnak: játszóházak, játszóterek, ügyességi és kalandpályák segítenek abban, hogy az örökmozgó csemeték se unatkozzanak.

Pattanj nyeregbe!

Ha ezt a hagyományos módon, lovon szeretnéd megtenni, szinte valamennyi tó melletti településen találsz rá lehetőséget. Pákozdon, Sukorón, Nadapon és Gárdonyban is több lovarda várja a lovaglással ismerkedőket és a gyakorlott lovasokat. A tó melletti nyaralás kiváló alkalom arra, hogy ismerkedni kezdj ezzel a szép sportággal. A gárdonyi Western-parkban a régi vadnyugat világába is ellátogathatsz, van itt lovaskocsikázás, aranymosás, patkódobálás, artista és cirkuszi produkciók, de íjászatra, teniszre és focira is van lehetőség.

Forrás: Thinkstock

A kerékpárosok számára is ideális nyaralóhely a Velencei-tó partja. A térség kényelmesen bebarangolható kerékpárral, és a kerékpárutak hálózata egyre bővül. A velencei Drótszamár kemping például kifejezetten a kerékpárral érkezők számára kínál szolgáltatásokat. A kerítés mellett fut a tavat körbeölelő kerékpárút, és tematikus túraútvonalakat is ajánlanak a bringázás szerelmeseinek.Történelmi, nemzeti emlékhelyeket felölelő túrát, de kulturális és irodalmi jellegű útvonalat is választhatsz. Persze a pihenős napokra is van elég tennivaló, hiszen a tó vize itt is fürdésre csábít, és a strandröplabda, a foci, a tollaslabda sem maradhat ki. Kerékpárok és egyéb sportszerek kölcsönzésére is van lehetőség.

A Life.hu tippje:

Ha pár órára szeretnél teljesen kivonulni a modern világból, keresd fel Agárd és Dinnyés határán a Chernel István madárvártát, ahol a nádasban számos vízimadár életét figyelheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.