Ezek a helyek nem csak az ételről szólnak! Különleges éttermek kísérletező kedvűeknek

étterem utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor belekóstolsz más ország konyhájába, életre szóló gasztronómiai élményekkel gazdagodhatsz. Ha szeretnél letérni a kitaposott ösvényről, és nem mindennapi környezetben fogyasztanád el a vacsorádat, a Life.hu most feltérképezte a nagyvilág legegyedibb éttermeit. Tarts velünk!

Ahol repülnek a csirkék: Ka-tron, Bangkok

Ha szeretnél részesévé válni egy igazán egyedülálló látványnak, és kíváncsi vagy egy szórakoztató gourmet „színházra", egészen Thaiföldig kell repülnöd. A Ka-tron egy bangkoki étterem, ami csirkére, azaz, hogy pontosabbak legyünk repülő csirkére specializálódott, és ez a zseniális ötlet tökéletes bizonyíték arra, hogy az átlagos ételeket is fel lehet dobni némi kreativitással. Itt a finomságok igazán egyedi módon készülnek: miközben a pincér egykerekű biciklin egyensúlyozik, a kezével, a szájával vagy a sisakja segítségével igyekszik elkapni a katapultból kilőtt sült csirkéket. A „mutatványosoknak" minden alkalommal hatalmas sikere van, a Ka-tron több évtizedes fennállása óta több százezer szárnyast lőttek a magasba, és mindössze néhány tucat esett le a földre. Ebben a videóban megnézheted, miért is ennyire különleges a hely.

Forrás: AFP

Borzongás minden pillanatban: Jekyll & Hyde Club, New York

New York összes furcsa étterme közül a Jekyll & Hyde Club messze a legfurcsább, amit Robert Louis Stevenson 'Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete' című regénye ihletett. A négy emelet mindegyikén olyan érzésed támad, mintha egy horrorisztikus thriller szereplője lennél, a vérfagyasztó hangulatról pedig szellemek, kannibálok, vámpírok és őrült tudósok gondoskodnak. A kísérteties fény- és hangeffektek, a beszélő falak tovább fokozzák a dermesztő élményt, és „szörnyburgered" majszolása közben soha nem tudhatod, hogy a hátad mögött milyen rémisztő lények kelnek életre.

Forrás: www.jekyllandhydeclub.com

A Life.hu extra tippje: A Nagy Alma olyan hihetetlen kincseket rejteget, amiket talán még elképzelni sem tudnál, és minden egyes nap megtudhatsz valami újat róluk! New York és a napfényes Florida fly and drive körutazás 10 éj - 303.490 forint/fő/10 éjtől

A jó dolgok fentről érkeznek: 's Baggers®, a jövő étterme

Sokszor bosszankodsz a lassú kiszolgálás miatt, és a mogorva pincérek láttán még az étvágyad is elmegy? A nürnbergi üzletember, Michael Mack megoldást talált erre a problémára, amikor megnyitotta a világ első automatizált éttermét. Ha betévedsz ide, egy futurisztikus gasztroélménnyel gazdagodhatsz, hiszen az ételrendelés érintőképernyős monitoron történik, és a frank finomságok kanyargó hullámvasút-pályán érkeznek eléd, egy kis fazékban. Az alakod miatt sem kell aggódnod, hiszen az itt kapható ételek csökkentett kalóriatartalmúak, nem tartalmaznak adalékanyagokat, ízfokozókat, sőt, gluténmentes ínyencségek közül is válogathatsz. A tulajdonos szabadalmaztatta ezt a különleges szállítórendszert, így ne lepődj meg, ha néhány év múlva egyre több olyan étterembe botlasz, ahol nem lesz szükség felszolgáló személyzetre.

Forrás: www.roughguide.com

Egy forró hely nagy étvágyúaknak: Te Mataré Ramírez, Buenos Aires

Ha külföldre utazol a pároddal, sok bámulatos élményben lesz részed, ráadásul az új környezet a szerelem tüzét is felpezsdíti. Hogy mivel tudnátok fokozni a szenvedélyt, mielőtt visszatértek egy kis hancúrra a szállodába? Buenos Aires egyetlen „afrodiziákum éttermében" a bársonyfüggönyök, az erotikus festmények, a sejtelmes félhomály és a lágy jazz már eleve megteremti az alaphangulatot. A menüsorban szereplő ételeknek olyan neveket adtak, amik serkentőleg hatnak a libidóra, és a leírás végigolvasása minden bizonnyal beindítja az ízlelőbimbókat is. A kellemes vacsorát megkoronázhatjátok egy erotikus show-műsorral, ami mindkettőtök fantáziáját felkorbácsolja!

Forrás: www.buenosairesargentina365.com

Étterem az üvegházban: De Kas, Amszterdam

Hollandiában az üvegházi termesztésnek komoly hagyományai vannak - gondoljunk csak a gyönyörű tulipánokra vagy a zamatos paradicsomokra. Amszterdam egyik legszokatlanabb étterme is egy gyönyörű, 1926-ban épült üvegházban található, a Frankendael parkban. A fogások elkészítéséhez szükséges zöldségeket, fűszernövényeket és ehető virágokat a ház saját kertjében termesztik, így minden frissen kerül a tányérra. Gert Jan Hageman, a korábbi Michelin-csillagos séf által megálmodott ételek mindegyike valóságos műalkotás, és a legteljesebb harmóniában keverednek bennük a holland, a mediterrán és a keleti ízek. Az ötfogásos menüsor olyan kuriózumokat vonultat fel, mint a sárgadinnyekrémleves rákkal, a bivalyricottával töltött cannelloni és Hollandia egyik legízletesebb sajtja, a Beemster.

Forrás: www.eateatlove.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.