Ha már nagyon vágyunk egy éttermi ebédre hát készítsük el otthon ezt az egyszerű, de nagyszerű levest és süssünk hozzá házi cipót.

Hozzávalók:• 100 g póréhagyma
• 20 g fokhagyma
• 100 g vöröshagyma vagy lilahagyma
• 150 g sárgarépa
• olaj
• 1 ek liszt
• kb 1 liter víz
• 1 kis doboz tejszín (tejmentesen 50 g rizst főzzünk bele)
• só vagy vegeta
• bors
Recept:A feldarabolt hagymaféléket és a felkarikázott sárgarépát olajon megdinszteljük. Ha már minden megpuhult egy kicsit akkor szórunk rá egy kevés lisztet és elkeverjük a zöldségekkel. Felöntjük vízzel és rakunk bele sót, és borsot. Összeforraljuk az egészet és beleöntjük a tejszínt Így is összeforraljuk.
Ha kihűlt leturmixoljuk és sajtos pirítóssal tálaljuk.Saját sütésű cipóban is tálalhatjuk, reszelt sajt betéttel.

A házi cipó receptet IDE KATTINVA nézhetitek meg.

Póréhagymakrémleves házi cipóbanForrás: Kálcirecept

A házi cipó receptet IDE KATTINVA nézhetitek meg.