Telekom Vivicittá városvédő jótékonyság rákbetegség Telekom albert kinga nevezés futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 13-án rendezik meg a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményét, a hagyományos Telekom Vivicittá Városvédő futást a fővárosban. Az idei programhoz több jótékonysági esemény is csatlakozik. A Life.hu „pártfogoltja", a rákbetegségből felgyógyult Kinga is indulni készül a megmérettetésen.

A BSI szervezésében zajló Telekom Vivicittá futamai a korábban megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy a család minden tagja megtalálhatja a felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (3,2 km), Családi Futás (800 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

Forrás: futanet.hu

A félmaratoni távon már most borítékolható a létszámcsúcs: a 21 kilométeres futásra előnevezők száma egy hónappal a rajt előtt meghaladta az előző évi összes nevezést. Érdekesség, hogy most a legidősebb nevező egy 81 éves úr, a legidősebb előnevezett hölgy pedig 79 éves.

Különlegesség, hogy futócipőt húz a rákbetegségből felgyógyult Albert Kinga is. A lány 2013 decemberében jelentkezett a Life.hu „Kezdj új életet!" elnevezésű felhívására, és egyike lett azoknak, akiket szakértők bevonásával segítenek álmuk megvalósításában.

Albert Kinga Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kinga a Telekom Vivicittá futóverseny 10 km-es távját szeretné lefutni. Az ő felkészülése nem volt hullámvölgyektől mentes – a novemberben még kemoterápiás kezelés alatt álló kétgyermekes anyuka a rendszeres edzésektől nagyon elfáradt és egy pillanatra bizonytalanná is vált, hogy ott van-e a helye a versenyen. Az ő története erőt és biztatást adhat mindazoknak, akik szintén szeretnének változtatni az életmódjukon, többet sportolni, egészségesebben élni.

További információkat a www.futanet.hu, a www.telekom.hu és a www.life.hu oldalakon olvashattok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.