Minden nap lesz eső a hosszú hétvégén

Forrás: 123rf.com -
eső strand hosszú hétvége meteorológiai szolgálat kora nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisebb esők minden nap előfordulhatnak a négynapos hosszú hétvégén, de főleg vasárnapra romlik el az idő. Addig kora nyárias időnek örülhetünk.

Május elsején és másodikán nagyjából ugyanúgy alakul az időjárás: több órán át süt a nap, de gomolyfelhők képződnek. Szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki, főleg kora délutántól estig. Elsején ennek északkeleten és az Alpokalján a legkisebb az esélye, másodikán pedig az északi, északkeleti megyékben – írja az Origo.

Forrás: 123rf.com

Harmadikán (szombaton) aztán egyre nagyobb területen megnő a felhőzet délnyugat felől, de északon és keleten több órára kisüt a nap. Többfelé elered az eső és a zápor, zivatar is előfordulhat. Legkisebb eséllyel északkeleten fordul elő csapadék, de helyenként jelentős mennyiségű eső eshet.

Negyedikén (vasárnap) nem sok napsütésre lehet számítani. Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi tájakon vékonyabbak, szakadozottabbak lesznek a felhők. Főleg az ország déli részén várható sokfelé eső és záporeső, ott helyenként nagy mennyiségű csapadékra van kilátás.

A legtöbb csapadék délen, a legkevesebb északkeleten várható április 29. és május 5. között (a hétfővel bezárólag) az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzése szerint.

Csütörtöktől szombat délutánig-estig kellemesen meleg marad az idő, vasárnap viszont lehűl az idő. Csütörtökön és pénteken a hajnali 6-12 fok után 20 és 25 Celsius-fok közé melegszik a levegő, vagyis szinte kora nyári meleg lesz, ami nem baj, hiszen nyitnak az első budapesti strandok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.