Már 15 megyére adtak ki riasztást - jön az ítéletidő

Forrás: AFP/Nicolas Armer -
eső Országos Meteorológiai Szolgálat jégeső Szél riasztás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőfokú riasztás van érvényben az ország nagy részén. Az eső és a szél is gondot okoz. Csütörtökön még rosszabbra kell készülni!

Ahogy a Life.hu már korábban megírta, erre a hétre annyi esőt jósolnak, mint egész májusban. Ki is adták az elsőfokú riasztást Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Baranya megye kivételével minden térségre. Ezeken a helyeken 70 km/órás szél és rövid idő alatt 20 mm csapadék várható.

Forrás: AFP/Nicolas Armer

Csütörtökön viszont még komolyabbra fordul a helyzet: az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján lévő adatok szerint másodfokú riasztás lesz érvényben szerte az országban. 90 km/órás szélre, felhőszakadásra, jégesőre és 30 mm-nél több csapadékra lehet számítani. Mindenki vigyázzon magára!

A rossz idő miatt még a fűtést is visszakapcsolják annak, aki kéri. A közös képviselőknek kell jelezniük a Főtávnak, ha a társasház fűteni akar. Mindez nem kerül pénzbe - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.