A cölibátus eltörlésére kérik Ferenc pápát

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
olasz Ferenc pápa pap szerető cölibátus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olasz nők írtak levelet az egyházfőnek, hogy törölje el a cölibátust. Szerintük az egyház is jól járna azzal, ha a katolikus lelkipásztorok is felvállalhatnák feleségüket és gyermekeiket és nem kellene bujkálniuk - írja az MTI alapján az Origo. 

A teljes olasz sajtót bejárta egy nyílt levél, amelyben 23 nő kéri fel Ferenc pápát a papi cölibátus felülvizsgálatára. Mint írták, az érintett papok viszonozzák szerelmüket, de csak két lehetőségük van: vagy titkos kapcsolatra vannak ítélve örökös bujkálással, vagy le kell mondaniuk a hivatásukról.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Pedig szerintük a lelkipásztorok jobban el tudnák látni közösségi szolgálatukat, ha felvállalhatnák feleségük és gyermekeik közelségét. A nők azt kérték a pápától, hogy fogadja őket a Vatikánban, és segítsen az őket övező csend és közöny megtörésében.

Jorge Mario Bergoglio még Buenos Aires érsekeként nem zárta ki a cölibátus esetleges módosítását, Piesto Parolin szentszéki államtitkár pedig tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy a cölibátus nem egyházi dogma, hanem vita tárgyát képezheti.

Az időskor is lehet gyönyörűhttp://www.life.hu/news/20140516-anastasia-pottinger-fenykepesz-egy-101-eves-norol-keszitett-fotosorozatot.htmlAmikor az emberi szépségre gondolunk, fiatal, szexi nők és férfiak jutnak többnyire eszünkbe. Ők néznek ránk a magazinok címlapjáról, ők mutatják be nekünk a divatcégek kreációit, és mi is hozzájuk akarunk hasonlítani. Anastasia Pöttinger fényképész fotósorozatával azt szeretné megmutatni, hogy az idős emberek is lehetnek gyönyörűek, persze, egészen másképp... NewsOrigoElérhető lesz az ingyenes őssejtbank http://www.life.hu/news/20140516-az-indikalt-ossejt-leveteli-program-kereteben-lehetoseg-nyilik-az-ingyenes-ossejt-levetelre-es.htmlÉvente körülbelül 8000 koraszülött gyermek születik Magyarországon. A terhesség 28. hete előtt megszületett csecsemők esetében az idegrendszeri megbetegedések előfordulása gyakoribb, ám ezek közül néhány már jó eséllyel gyógyítható köldökzsinórvér eredetű őssejttel. News--Megdöbbentő fotók készültek a könnycseppekről http://www.life.hu/news/20140510-rose-lynn-fisher-megdobbento-fotokat-keszitett-a-konnycseppek-szerkezeterol.htmlElképesztő megállapításra jutott Rose-Lynn Fisher amerikai fotográfus, aki a saját és mások könnyeit kezdte el vizsgálni egy fénymikroszkóp segítségével.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.