hátrányos megkülönböztetés Pride nyitottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrégiben készült egy kutatás a magyarországi munkahelyek nyitottságáról, a leginkább elutasított csoportokról és a boldog munkavállalókról. 

A jövő munkavállalóinak, a diákoknak 83%-a a jövőben olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken. Ezzel szemben a magyarországi munkavállalók több mint fele észlelt már hátrányos megkülönböztetést - derült ki egy friss kutatásból.

Forrás: Thinkstock

Az LMBTQ embereknél kevésbé csak a romákat fogadnák el kollegájuknak. A kutatásból az is kiderült, hogy a cégeknek megéri nyitottnak lenni. Ugyanis boldogabbak, és elkötelezettebbek azok a dolgozók, akik nyitott cégeknél dolgoznak, ahol mindenkit csak tetteik és teljesítményük alapján ítélnek meg. A nyitottságot alapértékként vállaló közösségeknek létrehozott Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez egy év alatt több mint 700 cég szervezet és közösség csatlakozott. A kezdeményezés idén is közös kamionnál vár mindenkit a Budapest Pride felvonuláson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.