lakhelyelhagyási tilalom Japán Okinava tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szupertájfun közeledik a Japán délnyugati részén fekvő Okinava szigete felé, óránként 270 kilométeres sebességű szelekkel - közölte a japán meteorológiai intézet.

A Neoguri nevű szélvihar, amely hétfőn a szigettől 300 kilométernyire délre helyezkedett el, és óránkénti 20 kilométeres sebességgel haladt előre, várhatóan kedden éri el szigetet. A meteorológiai intézet nem zárta ki, hogy a tájfun északnak fordul és a főbb szigetekre is lecsap – írja az MTI. A várható heves széllökések és özönvízszerű esőzések miatt a meteorológiai intézet felszólította Okinava lakosságát, hogy lehetőség szerint senki ne hagyja el otthonát.

A japán meteorológiai szolgálat szakértője bejelenti a szupertájfunt Forrás: AFP/Jiji Press

Legutóbb 3 éve volt Japánban pusztító erejű szökőár és földrengés. Akkor több mint 19 ezren haltak meg. Ahogy a Life.hu is megírta, néhány túlélő olyan sokkot kapott a katasztrófa során, hogy a mai napig szellemeket lát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.