Lezuhant egy algériai utasszállító - friss hírek szerint Mali keleti részén történt a szerencsétlenség

Forrás: AFP/Laurie Dieffembacq -
Burkina Faso Tajvan szerencsétlenség eltűnés lezuhant gép maláj gép utasszállító Air Algérie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 perccel felszállás után vesztette el a kapcsolatot az Air Algerie a géppel, amely 116 embert szállított. Már hajnalban meg kellett volna érkeznie Algírba. Állítólag heves zivatarok voltak a térségben. Először úgy tudták, a gép Niger felett zuhant le, de a legfrissebb hírek szerint Maliban történt a szerencsétlenség.

Kövesd az Origo percről-percre tudósítását a hírrel kapcsolatban, hogy ne maradj le semmiről!

Az Air Algerie közölte: felszállás után 50 perccel kapcsolatot vesztett egy MD83 típusú géppel, amely 110 utassal és hatfős személyzettel a fedélzetén Algírba tartott csütörtökön – írja a hvg.hu több hírforrásra hivatkozva. A 110 utasból a hírek szerint csak 4 algériai állampolgár volt.

Illusztráció Forrás: AFP/Laurie Dieffembacq

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougou-ból indult 0 óra 45 perckor indult, és hajnali 5 óra 40 percre kellett volna megérkeznie.

Az Info Afrique honlap azt írja, a két város között rendszeresen jártak repülők, de a területet "kockázatosként" tartották számon, amióta az iszlamisták betörtek Maliba, ahol át akarják venni a hatalmat és bevezetni az iszlám jogrendet, a saríát.

A Twitteren közzétettek egy radarképet, amelyen jól látszik, hogy heves viharok voltak azon a területen, ahol a gép eltűnésekor járhatott, módosítania is kellett útvonálát az időjárás miatt.

Egy algériai televízió úgy értesült korábban, hogy Niger felett zuhant le a repülőgép. A legfrissebb hírek szerint azonban a gép Gao városától 70 km-re, Mali keleti részén zuhant le - írja a CNN.

A gépet a spanyol Swiftair vállalat működtette az algériai légitársaság megbízásából. A spanyol cég az esetről közleményt adott ki csütörtök délelőtt, amelyben megerősítették a híreket. Azt írták: a repülőnek hajnali 5 óra 10 percre kellett volna megérkeznie, és azóta sem lehetett kapcsolatba lépni a géppel. A hatfős személyzetből ketten voltak a pilóták, négyen a légiutas-kísérők.

Egy hete zuhant le az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó maláj gép, fedélzetén 285 utassal. A gépet nagy valószínűséggel föld-levegő rakétával lőtték le oroszbarát lázadók.

Szerdán pedig Tajvanon történt újabb szerencsétlenség. Egy utasszállító repülőgép sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a szigetországhoz tartozó, nyugati fekvésű Penghu-szigetek egyik szigetén. A halálos áldozatok száma a legfrissebb jelentések szerint 48, tíz sérültet kórházban ápolnak.

Újabb repülőgép-szerencsétlenség történthttp://www.life.hu/news/20140723-repulogep-szerencsetlenseg-tortent-tajvanon-rengeteg-a-halalos-aldozat.htmlTöbbtucatnyi halottja van annak a repülőbalesetnek, amely Tajvanon történt. Egy utasszállító repülőgép sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a szigetországhoz tartozó, nyugati fekvésű Penghu-szigetek egyik szigetén. NewsOrigoAmszterdamba szállítják a maláj gép áldozatainak holttestét http://www.life.hu/news/20140722-malaj-repulogep-szerencsetlenseg-aldozatok-holttestet-harkivon-keresztul-szallitjak-hollandiaba.htmlAz áldozatok holttestét Harkovon keresztül szállítják Hollandiába, hogy a hozzátartozók végső búcsút vehessenek szeretteiktől. Közben a fekete dobozok már a szakértőknél vannak.News--Maláj gép – már 251 holttestet találtak meghttp://www.life.hu/news/20140721-a-malaj-gep-katasztrofaja-utan-eddig-251-holttestet-talaltak-meg-a-kelet-ukrajnai-donyeck-megyeben.htmlMár 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, ahol a maláj gép csütörtökön lezuhant. A holttesteket hűtővagonokba rakták a szeparatista fennhatóság alatt lévő Torez vasútállomásán.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.