Vége a jeges vödör kihívásnak? Indiában már rizsre cserélték a vizet

Forrás: Facebook/RiceBucketChallenge -
rizs adomány víz jótékony cél éhező RiceBucketChallenge IceBucketChallenge India ASL pocsékolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indiában nem pazarolják a vizet, inkább rizst adományoznak annak, aki rászorul. Ez a RiceBucketChallenge.

Mi ez az IceBucketChallenge?

A kezdeményezés az ASL nevű idegrendszeri betegség elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet. Lényege, hogy a kihívottaknak egy vödör jeges vizet kell a fejükre önteni - ha mégsem fogadják el a kihívást, minimum 100 dollárt kell utalniuk valamelyik jótékonysági szervezetnek. A sztárok általában mindkettőt megteszik. Kattints IDE és olvass utána, kik borították már nyakon magukat.

Világszerte hódít az IceBucketChallenge. A külföldi celebek mellett már több hazai médiaszemélyiség, politikus, ismert ember öntötte le magát egy vödör jeges vízzel. Bár a cél nemes, sokan, köztük egy indiai újságíró is elgondolkozott azon, miért kell pocsékolni a vizet. "A rizs sokkal kézelfoghatóbb. Indiában minden nap eszik, hónapokra tudják tárolni, akkor miért ne tudnának adni belőle annak, aki éhezik? Ráadásul rímmel a jég szóval" (angolul a rizs rice, a jég pedig ice) - fejtette ki Manju Latha Kalanidhi a CNN-nek arra a kérdésre, miért cserélték rizsre a kihívást.

Forrás: Facebook/RiceBucketChallenge

Kalanidhi így saját kampányba kezdett: adományozz egy vödör( vagy akár egy marék) rizst egy rászorulónak, töltsd fel róla a fotódat és kérd meg barátaidat is, hogy tegyenek hasonlóan!

A RiceBucketChallenge is kezd egyre népszerűbbé válni Indiában: a tévében és a Twitteren is beszélnek róla, sőt, már saját Facebookon oldala is van.

Közben a világhálón egyre többen ellenzik (vagy talán már unják?) az IceBucketChallenge-t. Biztosan már te is láttad az interneten az alábbi fotómontázst, ami élesen ábrázolja a különbséget az amerikai és az afrikai kontinens között. Afrikában ugyanis még ma is sokan halnak meg, illetve betegednek meg ivóvízhiány vagy szennyezett, rossz minőségű víz miatt.

Forrás: Internet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.