Rengeteg a baleset a havazás miatt

Forrás: MTI/Sóki Tamás -
havazás baleset hófúvás Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A havazás kezdete óta hétfő reggelig 80 esetben, többnyire közúti baleseteknél volt szükség a tűzoltók segítségére. Egyelőre újabb havazás nem várható, de a hófúvás továbbra is gondokat okozhat. 

A katasztrófavédelemnek zömével árokba csúszott és elakadt járműveknél kellett segíteniük, de volt, ahol kidőlt fa szakított el egy vezetéket. Baranya megyében, Pécs közelében pedig eltévedt turistákat kerestek meg a tűzoltók. A balesetek miatt hosszabb-rövidebb időre az úton rekedhetnek a járművek. Ezért azt tanácsolják, hogy mindenki tankoljon hosszabb időre elegendő üzemanyagot, legyen az autóban vontatókötél és lapát, így egymásnak is tudnak segíteni az autósok - számol be az MTI.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, valamint a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem "VÉSZ" alkalmazását.

Újabb repülőgépnek veszett nyoma - 162 utassal a fedélzetén tűnt elhttp://www.life.hu/news/20141228-155-utasaval-egyutt-veszett-nyoma-az-airbus-repulogepnek.htmlSzombatról vasárnapra virradó éjjel 162 utassal a fedélzetén eltűnt egy Surabayából Szingapúrba tartó repülőgép.News--Ma még több hó szakadhat a nyakunkbahttp://www.life.hu/news/20141228-meg-tobb-ho-szakadhat-a-nyakunkba.htmlVasárnap az ország több pontján is 15-20 centi friss hóra számíthatunk.News--Senki sem tudja, mennyi hó esik majd, de vigyáznunk kellhttp://www.life.hu/news/20141227-megerkezett-magyarorszagra-az-igazi-tel-jon-a-havazas-de-nem-tudni-mennyi.htmlVasárnap délutánra már a fél országot hó boríthatja. Szombat estétől a Dunántúlon, vasárnap hajnaltól a Dél-Alföldön is havazni fog. Az erős vagy viharos szél hatására hófúvásra kell számítani.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.